Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Maritim legeplads: Ny badeplatform og krabbebro på Aarhus Ø

Af Freja Dumont
Illustration: Domis
Illustration: Domis

I Lighthouse kan drømmen om byens bedste udsigt blive til virkelighed, når det 142 meter høje tårn, Fyrtårnet, opføres på spidsen af Aarhus Ø.

Sammen med de to sidebygninger – Kanalhuset og Promenadehuset, fuldendes Lighthouse som et vartegn for hele Aarhus.

For foden af Lighthouse bliver der bl.a. mulighed for at bade i bugten fra en ny badeplatform.

Platformen, der er til fri afbenyttelse for alle, bliver en luksus for dem, der vil nyde de fantastiske omgivelser og en dukkert i havet.

Særligt for de kommende beboere bliver badebroen en luksus, når de kan fuldende badeturen og benytte sig de eksklusive faciliteter som udebruser, sauna, loungeområde, bad- og omklædningsrum, der er i det kommende beboerhus.

Maritim legeplads: Ny badeplatform og krabbebro på Aarhus Ø
Illustration: Domis

Ø-Linjen med krabbebro og drivhusservering 

Ø-linjen bliver et grønt bælte som strækker sig fra Lighthouse og ned til Bassin 7. Strækningen skal være med til at binde Aarhus Ø sammen på tværs af kanalerne og bidrage med grønne hyggelige oaser.

Hele vejen rundt om Lighthouse kan du nyde roen og duften af frisk havluft langs promenaden. Her kan du beundre de flotte solnedgange i første parket til Aarhus Bugten.

Mellem Lighthouse og Isbjerget bliver kanalen gravet ud, så vandet kommer endnu tættere på og giver følelsen af storbystemning, og at Lighthouse er bygget i vandet.

Det grønne bælte, som snor sig mellem bygningerne på Aarhus Ø, fortsætter ud forbi Lighthouse og bliver centrum for vandsport og vandleg.

En bro i kanalen lige ud for Kanalhuset bliver ideel til børn på krabbejagt, til kajakroere, der vil lægge til eller SUP sejlere. Med den store platform i kanalen, bliver der plads til alle, der har lyst til at nyde vandet.

Mens forældrene slapper af på et af områdets spisesteder, kan børnene lege på den maritime legeplads, hvor vand og leg er kombineret.

Del artikel

Andre læser også