ANNONCE
Maritim Turisme:  Østjyske havne i nyt turismesamarbejde
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Maritim Turisme:  Østjyske havne i nyt turismesamarbejde

Tirsdag den 3. juli lanceres Det Blå Østjylland – Vikingernes Farvand, der er navnet på en sejlerdestination skabt af 19 havne i det midtjyske Østjylland. Indsatsen skal tiltrække flere gæstesejlere gennem et online sejler- og inspirationsunivers på Danmarks største havneportal, Havneguide.dk, der drives af Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

 

Sejlerdestinationen Det Blå Østjylland – Vikingernes Farvand, inkluderer både store og små, hyggelige og stemningsfulde lystbådehavne fra Ebeltoft, over Hou og ned til Vejle Fjord. Med afsæt i vikingernes maritime historie markedsfører havnene sig som én samlet sejlerdestination med de mange maritime turismemuligheder området byder på.

Maritim Turisme:  Østjyske havne i nyt turismesamarbejde

”Som en destination kan havnene nå længere ud, end ved alene at markedsføre sig hver for sig. På den måde kan vi præsentere sejlerne for flere spændende oplevelser og dermed flere gode grunde til at besøge netop Østjylland. Formålet er at tiltrække flere gæstesejlere, men også turister fra landsiden, der kommer for at nyde den gode stemning ved havnene. Vi vil gerne opmuntre dem til at blive lidt længere og bruge flere penge i og omkring havnene”, siger Jesper Højenvang, direktør for Foreningen af Lystbådehavne I Danmark.

Maritim Turisme:  Østjyske havne i nyt turismesamarbejde

Det Blå Østjylland indeholder masser af inspiration målrettet sejlerturisterne, lige fra oplevelser for børn, gode spisesteder, natur- og kulturoplevelser, vikingefortællinger, vandrestier, cykelruter og med tiden vil også kajakruter i området blive lagt op.

 

Vikingernes farvand

Fælles for alle de medvirkende havne er, at de ligger i det østjyske område, der i vikingetiden havde verdens største koncentration af drageskibe. Med Aarhus som centrum for det danske vikingeimperium var det her flåden fra Danmark og fra de andre nordiske lande samledes og tog på togt, ud i verden.

 

Det kan ses på de seværdigheder og oplevelser området byder på og det indgår i de oplevelser, der fortælles om online på Det Blå Østjylland, som sejlerne kan søge på.

Maritim Turisme:  Østjyske havne i nyt turismesamarbejde

Her er bl.a. vikingefortællinger på video fortalt af historiker Casper Clemmensen: Hvert område, om det var en fjord, vig og hver en ø i det østjyske, havde deres helt egen rolle i organiseringen af verdens største flådebase. Det fortæller vi om i en række vikingehistorier, optaget i det østjyske farvand – som du kan nyde undervejs på sejlturen”, fortæller Casper Clemmensen og fortsætter: ”Historierne er stadig relevante, for arven efter vikingerne er, at vi stadig i dag ser havet, som noget der binder os sammen med andre områder og som en vej ud i verden” slutter han.

 

Oplevelsesuniverset Det Blå Østjylland kan ses her 

 

 

Del artikel