Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anerkendt gourmetkok vil lave social mad

Af Jan L. Pedersen

Spisestedet Langhoff og Juul har fået køkkenchef Martin E. Vesterdorf med til bords. Tilbage i 2009 og 2010 nåede han til finalen i konkurrencen som Årets Kok og har hidtil slået sine folder på den anerkendte restaurant Miró og Norsminde Kro. Dermed kommer køkkenchefen fremover til at boltre sig i køkkenet hos Langhoff & Juul, som har slået sig op på at servere nærværende og fællesskabssøgende madoplevelser, hvor gæsterne bl.a. selv tager del i serveringen. Efter en del år med gourmetmad ønsker Martin E. Vesterdorf at lave mad til en bredere målgruppe, end han er vant til. Det at lave nyt og anderledes mad til priser alle har råd til ser køkkenchefen som en spændende opgave.

 

Hvad er social mad?

Konceptet omkring Langhoff & Juul er ”social mad”, som lægger op til, at der både skal være rum og plads til måltidet – uanset om man er ti personer eller blot to. Ifølge Jonas Langhoff har spisestedet en mere holistisk tilgang til madoplevelsen, og måltidet i sin helhed. Der er mere i et måltid end blot at blive mæt. Det kræver man ved meget om fødevarer, behandling og transport af disse, men også har en viden om positive og negative sider ved maden. Derudover har stedet en klar idealistisk tilgang til råvarerne, som er økologiske og fremelsket under bæredygtige forhold.

Martin E Vesterdorf og Jonas Langhoff

”Jeg tror på, at trivsel hele vejen rundt skaber bundlinje. Den holistiske tilgang til madoplevelsen, mennesker og det at skabe en sund forretning tager ganske simpelt udgangspunkt i en fællesskabsorienteret moral og holdning. I den sammenhæng, ser jeg Martin E. Vesterdorf som den rigtige person til at varetage det ledelsesmæssige ansvar – men også det kommunikative for at få fortalt den gode historie”, fortæller Jonas Langhoff og tilføjer, ”at den nye køkkenchef desuden kommer til at løfte Langhoff og Juul vinmæssigt, da Martin E. Vesterdorf har en masse viden om vin med i bagagen, i kraft af, at han også har en tjeneruddannelse”. Så man må gå ud fra, at der kommer mere fokus på at matche vin og mad.

 

Det skal være trendy at spise hos Langhoff & Juul

”Maden må gerne pirre nysgerrigheden og skal helst kunne overraske, selvom maden bliver serveret fra et fad, som bliver stillet på bordet. Gæsterne skal interagere og opleve fællesskabet omkring det, at spise sammen. Det at spise må meget gerne være en social begivenhed, hvor man hygger sig og gerne taler sammen omkring maden”, understreger Martin E. Vesterdorf. Det er allerede blevet in at spise hos Langhoff & Juul i Latinerkvarteret.

 

Ingen portionsanretninger her

Maden serveres ikke nødvendigvis tallerkenanrettet, i traditionelle portioner, men blive serveret i kopper, kander, på fade eller i gryder. Måske skal gæsterne selv gøre det sidste i form af at krydre maden selv. Det kan være man selv skal klippe krydderurterne, eller bruge et rivejern til citron, hvidløg eller lignende. Ideen er, at gæsterne rundt om bordet – udover en ordentlig madoplevelse, får noget at snakke om, og oplever hvordan mad og vin kan skabe fællesskab. Der bliver også rig mulighed for at dele mad med hinanden, da man jo ikke er bundet af de faste portionsanretninger.

 

”Vores madkoncept skal værne om traditioner, men må godt prikke lidt til dem, så vi kan få nogle nye, der står på skuldrene af de gamle”, fastslår Martin E. Vesterdorf.

 

Priser så alle kan være med

Et måltid aftensmad hos Langhoff & Juul koster mellem 125 og 150 kroner for hverdagsretterne. De bliver så store at man sagtens kan blive mæt. En lørdag aften koster 3 retter mad og 3 glas vin maks. 500 kroner. Det bliver spændende at se hvordan niveauet i det fremtidige køkken hos Langhoff & Juul bliver. Ambitionerne og idéerne er der helt sikkert.

 

Har uddannelserne i orden

Martin E. Vesterdorf startede i en alder af 26 år som kok, efter at have færdiggjort sin læreruddannelse. Herefter gik han i lære som kok på Norsmindekro Kro. Efter 3 år på Norsminde Kro gjorde Martin E. Vesterdorf sin kokkeuddannelse færdig på Restaurant Miró – og siden 2007 har han haft det fulde ansvar for køkkenet på Restaurant Miró, og har sideløbende færdiggjort tjeneruddannelsen med højeste udmærkelse samt undervist på aftenskoler og kokkekurser, men også deltaget i en del konkurrencer. Han deltog i 2009 og 2010 i finalen om Årets Kok. Byens Spiseguide vil med garanti lave en madanmeldelse hos Langhoff & Juul

 

Langhoff og Juul

Guldsmedgade 30
8000 Aarhus C
Telefon +45 61 10 11 12
Mail: langhoffogjuul@gmail.com
www.langhoffogjuul.dk

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også