ANNONCE
Martins modsvar til Aarhus' madmarkeder - Her serveres "ægte" street food
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Martins modsvar til Aarhus’ madmarkeder – Her serveres “ægte” street food

Af Peter Sindahl

Hvordan definerer du konceptet “Street Food”? I disse dage er det næsten ikke til at gå en tur gennem Aarhus’ gader og stræder, uden at falde over “street food” eller “food markets”. Disse udtryk har for alvor fundet vej til den lokale ordbog – og aarhusianerne er vilde med det. “Aarhus Street Food” åbnede ved rutebilstationen i august. I sidste weekend åbnede “Central Food Market” ved Skt. Knuds Torv. Begge har været velbesøgt siden åbningen og har helt sikkert sin berettigelse.

 

Street food on the street

Begge disse markeder har det tilfælles, at de er under et tag og boderne har ofte tæt beliggenhed med aktøren ved siden af. Dog har Central Food Market tilladt, at selvstændige madboder kan stille op ude foran markedet, på Skt. Knuds Torv.

 

Ved åbningen af markedet i lørdags kunne man netop finde Chilibutikken.dk’s mobile madvogn, i fuld gang med at servere varm mad til de gæster, der trippende stod i kø for at komme ind og se Central Food Market-giraffen. Ingen tætte naboer og med plads til alle sider. Vognen blev trukket derhen ved håndkraft og derfra igen ved fyraften, på samme vis. Og det gør han næsten hver dag.

 

Det er “ægte” street food, ifølge Chilibutikken.dk’s indehaver Martin Iversen. Chilibutikken er opstået med udspring i Grobutikken.dk, som han har drevet siden 2013. Her kan man købe frø og udstyr til dyrkning af diverse planter samt få hjælp og rådgivning hertil.

chilibutikkens-madvogn_1

Chilien har altid været i fokus

Martin elsker chili og har siden starten haft ekstra fokus på dette stærke krydderi. Det fik ham i 2015 til at dele butikken i to, og tillige starte chilibutikken.dk. Her får den lille hotte sag den udelte opmærksomhed den fortjener. For begge virksomheder gælder, at der både findes en webshop samt fysisk butik i Ålborggade.

chilibutikkens-madvogn_4

Mobil mormormad

Da Aarhus kommune i foråret 2016 gav tilladelse til salg af mad fra gadekøkkener, var Martin på pletten. Han benyttede sin håndværksmæssige baggrund, som finmekaniker, til at bygge en madvogn selv. Så snart den var klar gik han i gang med at sælge chili con carne fra den. Han har endvidere netop tilføjet boller i karry til menuen. Madvognen følger ham som en loyal sidekick og de er at finde forskellige steder rundt omkring i byen fra dag til dag. De er ikke afhængige af en fast standplads og husleje. De står der, hvor aarhusianerne kommer forbi i deres daglige gang.

chilibutikken

Martins chili con carne er økologisk og har et godt bid. Du får en stor portion til 54 kr. og en lille til 44. Boller i karry koster 39 kr.

 

Åbningstider og holdepladser kan ses på madvognens Facebookside. Maden er forrygende god, så ved du det.

 

Chilibutikken.dk

Ålborggade 22 og forskellige steder i Aarhus
8000 Aarhus C
Tlf. 50 65 86 93
Hjemmeside
Ægte Street Food’s Facebookside

Del artikel