Sygt eller sygt godt?: McDonald’s lancerer burger med kylling i karry
McDonald’s har de seneste par år eksperimenteret med deres fastfood-koncept ved at lade anerkendte kokke lave deres take på den ultimative McDonald’s-burger.
Michelin-kokke som Paul Cunningham og Jonathan Berntsen har givet sig i kast med den ædle kunst, og Herrelandsholdets kok og ejer af gourmetrestauranten Bistro Boheme, Per Thøstesen, har også allerede lavet Smokey Cheese-burgeren.
Nu er han klar med endnu et bud på gourmet-burger. Fra 27. september til og med 16. oktober kan du sætte tænderne i den nye Homestyle Chicken Hot Curry x Per Thøstesen
Men er det så den, du skal købe, næste gang du besøger Den Gyldne Måge? Eller skal du bare vælge de gode, gamle klassikere?
Du kan læse vores dom lige her.
Kylling i karry i en burger – Galt eller genialt?
Lad os få de tørre facts på bordet først.
Burgeren består – ifølge McDonald’s – af sprød kylling, mango-curry chutney, 2 skiver sprød bacon, ingefær glaze, agurkerelish, ketchup, salat og tomat i en blød briochebolle.
Her kommer vores første anke. For det er simpelthen ikke en blød briochebolle, man får på McDonald’s. Den er tør, den er kedelig, og den er hverken svampet eller blød som en rigtig briochebolle skal være. Man kan helt blive i tvivl om, der overhovedet er smør med i ingredienslisten …
Det er en dårlig start, når bollen er så intetsigende, men der stopper det kedelige også i den nye Homestyle-burger.
For der er faktisk – overraskende – stor smæk på smagen i den nye burger.
Burgeren er inspireret af Per Thøstesens mange ture til Bali, og der er “smæk på smagsløgene,” som han selv beskriver det.
Og det skal vi da lige love for, der er.
Mango-curry chutneyen kradser altså godt igennem sammen med den insisterende ingefær glaze. Er du en sart McDonald’s-spiser, der altid bestiller (den kedelige) hamburger, så er det her ikke lige noget for dig.
Der er god after-burn på smagen, og smagene bliver længe i munden efter den er indtaget.
Vil du gerne udfordres lidt på de klassiske “McDonald’s-smage”, så skal du give den et skud, for det er faktisk ikke helt dumt.
Kylling og karry har jo aldrig været en helt dårlig kombination, og det fungerer faktisk overraskende godt.
Bestil den, hvis du er træt af intetsigende McDonald’s-ma
Kyllingen er i en lidt mere spændende udgave end den klassiske McChicken-bøf, der er både smagsneutral og uden dybde eller stor sprødhed.
Man får i stedet et helt OK stykke sprød kylling, der spiller godt sammen med de krydrerede noter fra karryen, ingefæren og det sur/søde i agurkerelishen.
“Kylling og karry – what’s not to like,” siger Per Thøstesen selv om den nye burger.
Vi er tilbøjelige til at give ham ret. Men skift lige den kedelige, intetsigende burgerbolle ud!