Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mefisto går all in som fiskerestaurant

Af Freja Dumont

Mefisto var ikke sig selv i går. Grunden var, at der blev holdt reception på Lars Kyllesbechs nye fiskekogebog. Ude foran restauranten var der stillet borde op. Et stort flag vajede i vinden, og den lille bogbus stod klar til at køre ud i Aarhus med de nytrykte kogebøger. Derudover var åbningen af gårdhaven, offentliggørelsen af de originale plakater fra Fiskehuset no.1 og en surprise på programmet. Restauranten var blevet ommøbleret, så der var plads til de mange gæster og bakkerne med Deutz Champagne.

Mefisto

Bogen blev signeret

Det varede ikke længe før Mefisto var fyldt med mennesker. Tjenerne havde travlt med at fylde op i glassene og servere tre små fiskeretter for gæsterne. Der var rift om fiskekogebogen, der denne dag kunne blive signeret af forfatteren selv. Lars Kyllesbech måtte flere gange ryste hånden. Om det var mangel på blæk eller skrivekrampe vides ikke med sikkerhed.

Lars Kyllesbech Mefisto

Mefisto går i fisk

Ud over bogudgivelsen, meddelte Lars Kyllesbech, at tiden var inde til at offentliggøre, at Mefisto ændrer udtryk – eller stil om du vil. Mefisto springer ud som fiskerestaurant. Endelig fristes man til at sige. På Mefisto har fisk altid været vigtig. En form for speciale. Men ikke kun, da der også har været meget fokus på kød. På det seneste har flere gæster efterspurgt fisk. Fisk og skaldyr udgør allerede størstedelen af omsætningen på Mefisto. Derfor er skridtet kun naturligt.

Perfekt tilberedt fisk er in

Forbrugerne og gæsterne har langsomt fået øjnene op for det guld, der svømmer rundt i de danske farvande. Det er in at spise fisk og skaldyr – vel at mærke, når de er perfekt tilberedte. Det nye menukort er på plads, og der vil du blandt andet se en mad med fjordrejer – noget som ellers ikke er i Aarhus. Klassiske retter som Côte du Boeuf vil dog fortsat være at finde på menukortet.

Reception på Mefisto

Mefisto er pre nomineret som årets fiskerestaurant i Den Danske Spiseguide. Det skete før, den endelige beslutning om at gå all in på fisk blevet truffet. Men måske har det været et skub i den rigtige retning.

Fjordrejer i gården

Sammen med bogudgivelsen blev også gårdhaven åbnet. Den hyggelige, godt gemte og intime gård er blevet overdækket. Så nu er den helt vandtæt, når det regner. Det giver mulighed for at sidde længe udenfor. I fremtiden ønsker Lars at gøre det til en tradition med åbning af gårdhaven, hvor fjordrejer er på menuen.

Fuldt hus på Mefisto

Fiskehuset no.1 på væggen

På væggene på Restaurant Mefisto faldt de nye plakater i øjnene. Ikke hvilke som helst plakater. Dette var plakaterne fra Fiskehuset no.1 på Gl. Strand. Bygningen, hvor Lars Kyllesbech tilbage i 1987 fik sin første Michelinstjerne med Restaurant Nouvelle. Indtil i dag har Lars været i besiddelse af to plakater fra dengang. I dag ser vi fire originale plakater pryde på væggene. Det var plakatkunstneren Aage Lund, der i sin tid tegnede plakaterne til Fiskehuset no.1 på Gl. Strand. De har nu fundet vej til Mefisto.

De tre plakater på Mefisto

Bogen kan købes…

Kogebogen blev godt modtaget af gæsterne. Den er flot fra omslag til hver side i bogen. Smukke billeder af maden og en enkel opstilling er, hvad der illustreres på siderne. Fremover kan kogebogen købes på Mefisto, hos H.J. Hansen vin og snart også i Kunst og Køkkentøj i både Aarhus og København.

Den nye fiskekogebog

Del artikel

Andre læser også