ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mefisto: Går tilbage til nouvelle cuisine – og det blev nøglen til mindre madspild

Af Line Ingwar Karlsen

Mefisto i Latinerkvarteret har haft gang i den helt store forårsrengøring. Ikke kun i forbindelse med at den hyggelige gårdhave åbner op til påsken. Det er en fast tradition. Men også menukortet har fået en opstramning. Både i udseende og indhold.

 

Tilbage til rødderne

Der serveres 3 retter efter sæson. Klassisk nouvelle cuisine med salat og grøntsager til alle hovedretterne er at finde på menuen. Til hovedret kan du altid vælge mellem en fiske- eller kødservering. Det er der ikke noget nyt i. Men det er der i, at man nu byder gæsterne anden omgang af hovedretten. Lidt ligesom i gamle dage. Retterne er desuden pudset af, og råvarerne vil være de bedste der kan opdrives i landet, fortæller Lars Kyllesbech.

 

Nu byder de gæsterne “anden gang”

Inspirationen kommer fra Lars Kyllesbechs unge dage på Plaza og Nouvelle, hvor han i øvrigt fik en michelinstjerne. Med sit 40-års jubilæum vender Kyllesbech tilbage til de gamle dyder. Når første portion hovedret er ved at være spist, dukker kokken op og tilbyder anden omgang. Første portion er måske en lille smule mindre, hvilket betyder, alle kan spise op, og dermed mindskes madspild. Med de nye tre retter kan gæsterne forvente retter, der er enkle, skarpe og velsmagende. Prisen for de tre retter er 395 kroner.

Mefisto: Går tilbage til nouvelle cuisine - og det blev nøglen til mindre madspild

Vinkortet

På vinkortet har Mefisto overordnet valgt at skære ned på udvalget. Med andre ord har det også fået en omgang forårsrengøring. Men til gengæld vil der være flere hvidvine end tidligere, da efterspørgslen på hvidvin er større end på rødvin. Vinene er udvalgt, så der kan findes noget, der supplerer den mad som Mefisto laver. Det er vigtigere end at have et kæmpestort vinkortet, men Lars Kyllesbech.

 

Restaurant Mefisto

Volden 28
8000 Aarhus C
Telefon +45 86 13 18 13
www.mefisto.dk

 

Del artikel

Andre læser også