Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Melder ud: Skat udsender 152.000 breve op til jul

Af Emil Kjær Jørgensen

Som noget nyt sender Skattestyrelsen servicebreve til borgere, der i den kommende måned har B-skat eller restskat, som forfalder måneden efter. Målet er bl.a. at få flere til at betale til tiden.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

I dagene op mod jul udsender Skattestyrelsen 152.000 breve til borgere, der har mindst én kommende, ubetalt rate på B-skat og/eller en restskat med forfald i januar.

Det er første gang styrelsen udsender denne type breve, som vil blive sendt til borgerne via Digital Post og blive navngivet ”Du skal snart betale næste rate B- eller Restskat”. Formålet med brevene at få flere borgere til at betale til tiden, at få flere tilmeldinger til betalingsservice og derved højne betalingsprocenten.

“Vi ønsker med dette nye tiltag at minde borgere om at få betalt deres B-skat eller restskat inden en rate forfalder til betaling. Det skal ikke forstås som en opkrævning, men snarere som en venlig påmindelse – en form for et servicebrev.

Vi håber med brevudsendelsen også at få en tættere dialog med borgere, så vi undervejs kan hjælpe enkelte, der måtte ønske at indgå betalingsaftaler i forbindelse med restskat eller med ændringer af forskudsopgørelsen i forbindelse med indbetalingen af B-skatter, siger underdirektør i Skattestyrelsen Rikke Busk Ginnerup.

Fokus på betalinger

Indsatsen er del af Skattestyrelsens styrkede indsats om at intensivere vejledningen overfor borgere og virksomheder og understøtte fleksible løsninger, som gør det lettere at betale sine skatter og afgifter til tiden.

“De her mange breve er derfor et forsøg på at hjælpe borgerne med at gøre det rigtigt. Skat er ikke enkelt for mange. Det ved vi godt, og det er jo bl.a. derfor, vi er her,” siger underdirektør i Skattestyrelsen, Rikke Busk Ginnerup.

Del artikel

Andre læser også