Memphis Roadhouse – mad fra Sydstaterne på Åboulevarden
Memphis Roadhouse ligger på hjørnet af Åboulevarden. Ejeren hedder Chris Lombardi. Han er vokset op i Sydstaterne, og kender om nogen til soulfood. Ikke på den poppede måde, men på den autentiske måde. Ikke så meget snak. Tanken er, at maden ikke behøver være fancy for at være god. Det skal være autentisk mad. Kompromisser går de ikke på. Tak for det. Vi elsker originaler, og hader dårlige kopier. Memphis Roadhouse er om nogen originale. De er den eneste af sin art i Aarhus.
Når det originale kommer til sin ret, kan det ses. At have sin egen røgovn er cool. Især når man kan finde ud af at bruge den. Så det er et “rigtigt” smokehouse, vi har med at gøre. Kødet har fået en kærlig behandling. Ingen tvivl om det. Måske skyldes det, også, at kødet er omdrejningspunktet. Kødet er krumtappen i restauranten. Det ses tydeligt – og ikke mindst kan det smages.
Der er noget coolness over stemningen
Det er en mørk restaurant, vi træder ind i – stemningsfuldt på den rå måde, kan man sige. Den amerikanske og danske stil supplerer hinanden godt. Stemningen er meget afslappet – laid-back om du vil. De rå vægge samt stole og borde i stål, er en kontrast til den behagelige tjener, der venligt tager imod os og hjælper os med de spørgsmål, der opstår undervejs.
Barbeque i mange afskygninger
Menukortet er til at finde rundt i, men det kan være svært at vælge. Vi bestemte os for popcorn shrimp og loaded potato skins til forret. Rejerne var perfekt møre. Der var nok dej omkring dem. De smagte af noget. Som dip var der en hjemmelavet cajun remoulade. Ikke spicy, men afbalanceret i forhold til den store portion popcorn shrimp. En klassiker på Memphis Roadhouse.
Loaded potato med godt røget bacon, cheddarost og creme fraiche. Ufattelig enkelt. Ingen videnskab, men hold op de smagte godt. Tankevækkende, hvor godt et kartoffelskin kan smage, hvis man ellers kan finde ud af, at fyldet er afgørende. Det kunne de her.
Forretterne var pæne og ikke mindst store. Der var noget gods i dem. Ikke vulgært, men de mættede godt.
Hovedretterne er til at se. Otte styk er der i alt. Men du kan mixe dem lidt. En combo-menu er med to slags valgfri kød. Det er et hit her. Og du kan variere den, som du vil. Vi nappede en short ribs, som var røget med whiskey oak og en omgang chopped pork, der er hele forenden af grisen, der røges med hickory i 13 timer. At kødet er mørt her er en selvfølge. Men umiddelbart kunne det også let være tørt. Men no. Det var på ingen måde tørt. Især vores ribs var saftige. Vi fik en hjemmelavet coleslaw til. Den tog også kegler. Ikke med en fed mayo – som man typisk ser. Nej, det var intet mayo i. Syrlig og med sprøde grønsager. Perfekt!
Svinet var marineret med en ancho rub og derefter røget. Stykkerne var fint plukket. De kom i en papbakke. Måske lidt pudsigt, men det virkede. Et stykke ristet toast var der skam også. Hvad det skulle gøre, forstod vi ikke. Fritterne var heller ikke noget at råbe hurra. De var de typiske købefritter. Men herregud, hvis det var den eneste kritik, vi havde, så var det vel til at leve med.
Fried chicken var marineret i kærnemælk og vendt i en hemmelig krydret melblanding. Der var meget af den møre kød. Ikke knastørt, som vi i grunden regnede med. Kyllingen smagte af noget – tak for det. En beef brisket var et must. Cajun marineret oksespidsbryst. Den var røget med hickory. Hold nu kaje, hvor det smagte godt. Enkel udtryksform uden pynt. Knivskarp smag, hvor barbeque og røg gik smukt hånd i hånd. I kategorien, BBQ kød, fås det ikke bedre. Prisen for vores hovedretter var 179 kroner stykket. Det er inklusiv en ud af to af BBQ specialiteterne og en side dish. Helt forståeligt. Det var alle pengene værd.
Fin betjening og en anstændig vin
Ejeren, Chris Lombardi, er jo amerikaner. Så man taler amerikansk her – eller engelsk om du vil. Også de danske tjenere talte engelsk til os. Dog kun i starten. Lidt kikset af danskere taler engelsk til hinanden for den er en amerikansk restaurant. Der var godt styr på tingene. Restauranten var fyldt – så der var noget at se til. Ventetiden var ikke lang. Der var et fint flow. Venlighed og opmærksom er dækkende ord. Vi manglede på intet tidspunkt noget.
Vi spurgte efter en lidt lettere vin, end de typiske bulderbasser. Det er ikke vinkortet vi falder i svime over. Men enkelte pletskud er det. En rød vin fra Bill Powers ramte spot on. Washington State har nogle helt fantastiske vine. Her var en af dem. En middelkraftig vin, som kan drikkes til det meste på Memphis Roadhouse. Prisen var små 300 kroner, hvilket var en god pris.
Vores regning
Vi betalte i alt 771 kroner for fire retter og en flaske vin. Det er på ingen måde dyrt, faktisk var der god value for money. Forretterne kostede 69 kroner stykket. Combo retterne løb op i 179 kroner stykket. Vinen kostede 275 kroner. Vandet var med i prisen. Alt i alt kan det gøres billigere hvis du vil. Men du får forrygende god mad til pengene.
Vurderingen
Gennemført, på en måde som appellerer til det hudløs ærlige. Vi var imponerede over portionsstørrelserne, der må siges at være i ægte amerikansk stil. Vi tørrede i hvert fald kødsveden af panden, og måtte opgive at spise helt op. Soulfood og barbeque fås ikke bedre end her. I hvert fald ikke i Jylland. Det er ikke finere eller fancy madlavning vi har med at gøre. Det er mere jordbunden mad som smager godt. En ubetinget anbefaling herfra. Memphis er sig selv. De har fundet en niche, og holder fast i den. Tak for det. Fortsæt I bare – for det er en succes.
Memphis Roadhouse
Christiansgade 32
8000 Aarhus C
Email: info@memphisroadhouse.dk
Telefon: +45 87 30 04 00
Link til hjemmeside