Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter historier om mistet tilladelse: Vandflyveren flyver stadig

Af Freja Dumont

Vandflyselskabet Nordic Seaplanes, som flyver mellem København og Aarhus, er havnet i lidt af en kattepine.

For efter at direktør og kaptajn, Lasse Rungholm har flyttet sin flydebro 100 meter for at imødekomme et ønske fra Aarhus Havn, har Trafikstyrelsen inddraget driftstilladelsen for vandflyselskabet, det skriver både Jyllands-Posten og TV2 Østjylland. 

Men nu understreger Nordic Seaplanes, at de altså stadig flyver helt som planlagt både på ruten og specialflyvninger. I et Facebook-opslag skriver vandflyselskabet følgende:

“Det er rigtigt, at vi har en sag kørende med Trafikstyrelsen omkring lufthavnen i Aarhus og vores placering af afgang- og ankomstbroen.

Men det er vigtigt at slå fast, at det ikke har noget med vores daglige drift at gøre. Vi må flyve som vi altid har gjort, hvilket der også står i diverse medier, bare lidt længere nede i artiklen”

Uhørt sagsbehandling

Lasse Rungholm har tidligere udtalt til Jyllands-Posten, at han anser Trafikstyrelsens afgørelse i sagen som værende ‘udtryk for en helt uhørt sagsbehandling’.

”Det svarer til, at du flyttede parkeringspladsen på din grund, og så kommer kommunen og siger, at nu skal du søge en ny byggetilladelse til dit hus,” siger Lasse Rungholm til Jyllands-Posten.

Afgørelsen skyldes blandt andet, at Trafikstyrelsen vurderer, at flydebroens nye placering kan have betydning for flyvesikkerheden.

Del artikel

Andre læser også