Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Explore the World with Aarhus: Midnatsåbent med Verdensbilleder den 1. juni

Af anders@sommersangdigital.dk

Fredag 1. juni 2018, når butikkerne i Aarhus City holder åbent til midnat og tusindvis af mennesker i løbet af dagen og aftenen finder vej til Aarhus midtby, bliver det også med muligheden for at se spektakulær dans fra de sydlige himmelstrøg.

 

Den århusianske dansescene Bora Bora – Dans & Visuelt Teater er nemlig gået i et unikt samarbejde med Aarhus City Forening om at præsentere en helt særlig optræden som en del af arrangementet ”Verdensbilleder – Explore the World with Aarhus”. Byens besøgende bliver dermed beriget med italiensk ”aerial dance” i særklasse, og byens dansescene får mulighed for at give Smilets By en helt ekstraordinær og gratis kulturoplevelse.
 

Bora Bora præsenterer på Bispetorvet forestillingen “Hill Sphere” – en ”aerial dance” af dansekompagniet Il Posto fra Italien. I forestillingen hænger danserne i wires ned fra en kran placeret på byens centrale torv, og tilskuerne inviteres ind i en magisk verden, hvor danserne flyver gennem luften, og hvor tyngdekraften ikke eksisterer. Sidst Aarhus City samarbejdede med Bora Bora var i 2016, hvor spanske dansere dansede på siden af Aarhus Domkirkes tårn.

 

Jesper De Neergaard, kunstnerisk leder af Bora Bora, er begejstret for de muligheder, som samarbejdet med Aarhus City Forening giver: ”Explore the World with Aarhus er den perfekte lejlighed til at vise hele Aarhus’ befolkning virkelig god og anderledes dans. Danserne i Il Posto-dansekompagniet er unikke kunstnere, der kan noget helt specielt i det offentlige rum”, udtaler Jesper De Neergaard.

 

Forestillingen ”Hill Sphere” kan opleves på Bispetorvet fredag 1. juni kl. 17.00 og 20.00.

 

Fakta om Verdensbilleder 2018

Rejse-, shopping- og kulturfestivalen ”Verdensbilleder – Explore the World with Aarhus” er en årligt tilbagevendende tradition for borgerne i Aarhus og det øvrige Jylland.

Explore the World with Aarhus: Midnatsåbent med Verdensbilleder den 1. juni

Temaet for eventen i 2018 er “Explore the World with Aarhus” med fokus på VM-fodbold samt rejse-, kultur-, shopping- og kulinariske indslag fra mange verdenshjørner, herunder gratis koncerter, dans og underholdning i byrummet, og meget andet.

 

Del artikel

Andre læser også