Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tacos, birria og nachos: Vi har testet midtbyens nye mexicanske perle

Af Ane Johanne Damgaard

Det mexicanske gadekøkken har ramt Jægergårdsgade.

Hvis du er gået forbi en af dagene, hvor det har været lunt nok til at rykke ud på fortovskanten, så har du måske kigget med lange øjne efter de farverige tacos, der er toppet med alverdens lækre sager.

Det havde vi i hvert fald.

Og derfor tog vi selv plads ved et af bordene i solen for at afprøve midtbyens nye mexicanske perle, Taqueria Local.

Stedet vi har manglet

Hvis I spørger os, så har Aarhus manglet et sted, hvor man kan få autentisk mexicansk fingermad til billige penge.

Så det tog os ikke lang tid at overveje, om vi skulle lægge vejen forbi Jægergårdsgade 15, hvor et nyt mexicansk univers dukkede frem i starten af maj.

Her blev vi bænket med den mexicanske øl “sol” i hånden og ventede i spænding på at se, hvad køkkenet tryllede frem til os.

På et smukt dekoreret fad stod tre forskellige indbydende tacos – en med marineret kylling, rødt spidskål og chipotle mayo, en med langtidsbraiseret svin, syltede rødløg og ananas chili og en med sauterede østershatte, koriander/lime coleslaw og mayo verde.

Tacos, birria og nachos: Vi har testet midtbyens nye mexicanske perle

Hertil fik vi serveret totopos, som er Taquerias hjemmelavede tortillachips med cremet chipotle mayo, mayo verde, løg, jalapenos og koriander.

Og da vi troede, at det ikke kunne blive bedre, kom de ud med tre birria fyldt med langtidsbraiseret okse og masser af ost.

Tacos, birria og nachos: Vi har testet midtbyens nye mexicanske perle

Saucehimlen

Vi kastede os over retterne, og blev mødt af et sammensurium af kraftfulde og intense smage.

Hvad enten retterne var fyldt med smørblødt og trevlet kød eller var vegetarisk baseret var der smæk på smagen.

Taqueria Local er fingermad, når det er bedst, og man kan tydeligt smage, at der er tænkt over enhver detalje.

Hvis du elsker dips og saucer, ligesom vi gør, lander du det helt rigtige sted.

Her får man nemlig forskellige dips eller saucer til alle retterne, som man selv kan dosere alt efter smag og behag.

Vi blev i alt præsenteret for seks af slagsen og forelskede os hurtigt i deres jalapeno garlic mayo, som vi kun var millisekunder fra at begynde at skovle indenbords med en ske.

Tacos, birria og nachos: Vi har testet midtbyens nye mexicanske perle

Men i stedet valgte vi at sovse de sprøde tortillachips ind i den. Og det stoppede vi altså først med, da vi havde tømt skålen for allersidste krumme.

Deres birria fandt vejen til vores hjerter med deres sprøde ydre og et blødt indre med ost og mørt kød omfavnet af varme mexicanske krydderier.

Er man modig, kan man dyppe dem i den stærke consommé, som de bliver serveret med, og ellers er de også greasy nok i sig selv.

Hvis du er til det spicy autentiske mexi-køkken, kan du give den fuld gas og få et godt kick med rigelig mængder chipotle-chili og jalapenos – men er man skræmt over at blive svitset af, kan man også sagtens komme udenom det.

Fra Mexico til Jægergårdsgade

Nikoline Vesterskov, der er restaurantschef på Taqueria Local, fløj direkte hjem fra Mexico, landede på Jægergaardsgade og gik i krig.

Af lokalernes ejer fik hun helt frie tøjler til at skabe et nyt koncept i tro stil med det, hun lige havde oplevet på sin rejse til Mexico.

“Jeg har altid rejst meget med min familie i Mexico, og så har min søster boet derovre. Og da jeg blev færdig med min uddannelse i januar, tog min kæreste og jeg også afsted.

Vi har spist så meget snusket streetfood, og det er nogle af de bedste måltider, vi overhovedet har fået,” fortæller Nikoline Vesterskov.

Hun kom hjem fra sin rejse i marts, og med et var en ny rejse sat i gang: fra Mexico til Jægergårdsgade.

Nikoline Vesterskov havde netop afsluttet sin uddannelse i International Handel og Markedsføring, men her var det altså hendes store passion for det mexicanske køkken og personlige erfaring med det nordamerikanske land, som hun kunne trække på.

Tacos, birria og nachos: Vi har testet midtbyens nye mexicanske perle

Og det må man sige, at hun har klaret til UG:

“Det behøver ikke at være særlig avanceret. Det handler bare om at vælge de rigtige råvarer. I Mexico er det vigtigste, at man har noget kød med en lækker smag og de rette toppings dertil,” forklarer Nikoline Vesterskov.

Derfor er det altså ikke majs, creme fraiche og revet mozzarella, du finder på toppen af Taquerias tacos.

Kødet er braiseret i mexicansk achiote paste, der giver det en dyb smag og en flot rødlig farve. De bruger mexicanske tørrede chilier og salatløg – præcis som de gør det i Mexico. Intet er overladt til tilfældighederne.

Måske var det chiliens fortjeneste, men ikke et øje var tørt på fortovskanten på Jægergårdsgade 15.

Du kan gå på opdagelse i det lækre menukort her.

De har åbent alle ugens dage, mandag til fredag fra kl. 15.30-20.30 og lørdag til søndag fra kl. 15.30-21.30.

Del artikel

Andre læser også