Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mindeparken: DHL Stafetten melder om næsten udsolgt 

45.000 er allerede tilmeldt årets firmafest i Mindeparken i Aarhus, der igen i år mærker en stigning på all inclusive området. Derudover byder stafetten bl.a. på løbehold for personer med demens, fællessang før walk-start og mindre plastik. 

 

Der er ganske få pladser tilbage både tirsdag og torsdag, så onsdag er ifølge arrangøren bedste bud, hvis man endnu ikke har sikret sig en plads. 

 

All Inclusive vokser fortsat

Siden DHL Stafetten i Aarhus i 2017 indførte All Inclusive er antallet af virksomheder, der vælger den nemme løsning, hvert år steget. I forhold til sidste år er antallet af All Inclusive deltagere steget 20 procent. 

 

Personer med demens løber med

Torsdag aften vil et hold løbere, der har en demenssygdom, deltage i stafetten. De vil hver især få støtte af en frivillig løbemakker fra Aarhus Motion, som de også har trænet med op til løbet. 

 

”Mange personer med demens har tidligere deltaget i DHL Stafetten og har stadigvæk lysten til det, men deres sygdom bevirker, at de kan have svært ved at overskue det. Ved at mødes nogle gange med andre, der står i samme situation, og de frivillige løbemakkere, skabes der både et fællesskab og nogle trygge rammer, som gør det mere overskueligt”, fortæller Janni Lund Hansen, der er projektleder ved Demensfællesskabet Østjylland. Initiativet er skabt i et samarbejde mellem Aarhus Motion, Sundhed og Omsorg – Aarhus Kommune og Demensfællesskabet Østjylland. 

 

Aarhus Kommune har i flere år arbejdet for at skabe en mere demensvenlig by, hvor kommunen sammen med byen skaber plads og aktiviteter for mennesker med demens: ”Jeg er taknemmelig og stolt over, at der er frivillige, der stiller op som løbemakkere og viser, at DHL er indbegrebet af sammenhold. Det er fantastisk, at de er med til, at Aarhus bliver ved med at udvikle byens tilbud og aktiviteter til mennesker med demens,” siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. 

 

Sammen med holdet løber også direktøren for Alzheimerforeningen Nis Peter Nissen. Hvor langt han på aftenen løber afhænger af, hvor mange indsamlere foreningen når at få til deres landsindsamling i september, inden stafetten. I bedste fald skal han løbe alle fem runder.

 

Clemens knejterne varmer walkerne op

Som en optakt til Aarhus Festuge og projektet ’Stemmer bygger bro’ vil der inden starten for gåholdene være fællessang akkompagneret af drengekoret Clemens knejterne. De vil sammen med de omkring 5000 walkere synge ”I skovens dybe, stille ro”, som går igen i flere af projekterne under ’Stemmer bygger bro’. Senere vil koret også synge for walkerne langs den sidste del af ruten i Mindeparken. 

 

Mindre plastik til DHL Stafetten

Arrangøren bag DHL Stafetten i Aarhus, Aarhus Motion, har i år fokus på plastikforbruget til deres event. I den forbindelse er kopperne på væskedepotet skiftet ud med nogle mere miljøvenlige kopper med bl.a. 40% kalk, plastikbestikket i madkasserne afløses af træbestik og tallerknerne i All Inclusive området skiftes ud med tallerkner, der er fremstillet af naturlige fibre fra sukkerrør. Også heliumballonerne, der plejer at markere starten af stafetten, vil i år være skiftet ud med biologisk nedbrydeligt konfetti. ”Vi vil gerne gå forrest, når det gælder mere miljøvenlige motionsløb, men vi er også meget ydmyge omkring det. Vi kan ikke ændre alt på én gang, men vi vil i de kommende år løbende søge sparring og sætte ind på endnu flere områder.”, fortæller Jeanette Boye Sørensen, eventchef hos Aarhus Motion. 

Mindeparken: DHL Stafetten melder om næsten udsolgt 

 

Fakta om DHL Stafetten 

  • DHL Stafetten afholdes den 20., 21. og 22. august 2019 
  • DHL Stafetten afholdes for 37. gang 
  • Stafetten har omkring 45.000 deltagere 
  • Stafetten hed indtil 1993 Aarhus Stafetten 
  • Cirka 1400 frivillige fra foreninger i Østjylland tjener tilsammen cirka 800.000 kr. til deres forening 
  • DHL Stafetten er Danmarks næststørste motionsevent – kun overgået af DHL Stafetten i København 
  • Arrangør er Aarhus Motion: www.aarhusmotion.dk 
  • Der bliver i alt løbet 225.000 km over de tre dage