Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

I weekenden er der mulighed for at prøve unikke secondhand-brudekjoler til stærkt nedsatte priser.

 

Et bryllup er en af livets største fester for de fleste. Og det er dyrt.

 

En af de store udgiftsposter er brudekjolen. Den skal være unik, den skal sidde perfekt, og det løber ofte op i mange tusinde kroner.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

Skrædder til tjeneste

Det har butikken Preloved i Aarhus specialiseret sig i. De to iværksættere Nanna Busk og Anne Katrine Grove har åbnet butik i Frederiks Allé, hvor kommende brude og andre gæster til store fester kan prøve såvel brudekjoler som galla- og vintage-kjoler til stærkt konkurrencedygtige priser.

 

Der er tilmed mulighed for at få hjælp af en skrædder, så kjolen sidder helt perfekt.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

Ideen opstod, da Anne Katrine Groves svigerinde skulle giftes, men nødig ville betale 20.000 kroner for en kjole, som kun skulle bruges én gang, fortæller Nanna Busk.

 

“Så hvorfor ikke second hand?”.

 

Bæredygtighed og personlig service

Et vigtigt element i Preloveds forretning er bæredygtighed; et andet er den personlige oplevelse, som også tilbydes ud af huset, hvis man kan samle en god håndfuld veninder til en fitting.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

De to indehavere af Preloved begyndte at studere entrepreneurskab på VIA sidste år. Snart opstod ideen om at sælge brugte kjoler og tilknytte en skrædder til forretningen. Første kjole var solgt efter den første pop up-event, og i dag har de to kvinder åbnet butik i Kirsten Groves tidligere forretning på kanten af Frederiks Bro. Også en smykkedesigner er tilknyttet.

 

Nanna Busk og Anne Katrine Grove vandt for nylig et mikrolegat fra Fonden for Entreprenørskab på 25.000 kroner, som især skal bruges på markedsføring, indtil de to skal aflevere bachelor-speciale sidst på året.

 

Solgt eller gratis

August er højsæson for bryllupper, og i den kommende weekend inviterer Preloved alle til at tilmelde sig arrangementerne i kælderlokalerne, hvor smukke kjoler hænger side om side. 

 

Kjolerne prissættes efter sælgers ønsker og forventninger; Preloved tager en kommission, og bliver kjolen ikke solgt, er det gratis for sælger at have gjort forsøget.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

“Vi sælger typisk til cirka halv pris. Kjolerne fortjener et nyt liv – og mange synes, at andre også skal have glæde af den,” forklarer Nanna Busk.

 

“Derudover kender vi kjolernes historie, og nogle af dem ved vi noget ekstra om. Så man får en særlig historie med,” siger Nanna Busk.

 

De to kvinder leger med forskellige forretningsideer, men har besluttet sig for at teste én ting ad gangen. Lige nu gælder det især brudekjolerne.

 

Modeshow og åbent hus

Lørdag den 6. juli har butikken allieret sig med Makeup Akademiet om at skabe et såkaldt intimt modeshow. Her bliver der mulighed for at prøve et halvt hundrede forskellige kjoler.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

Søndag den 7. juli er der åbent hus, og der er mulighed for at få gode råd og vejledning fra husets skrædder.

Modeshow i weekenden: Spar store penge på brudekjolen

Nanna Busk opfordrer til, at man booker tid på forhånd – både i den kommende weekend og i al almindelighed – så man er sikker på, at personalet har den fornødne tid til hver enkelt kunde.

 

Preloved

Frederiks Allé 57
8000 Aarhus C
Tel. 26 19 44 52 / 22 33 95 71
www.preloveddresses.dk
Events
Lørdag – søndag den 6.-7. juli; tilmelding påkræves.