Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Møllerup Gods: Thure Lindhardt og operastjerner synger og fortæller historien om et Kongemord

Af Pernille Søborg

Lørdag den 25. juli 2020 inviterer Møllerup Gods til en enestående forestilling om Marsk Stig Hvide, som var bosat på Møllerup, da han i 1286 efter sigende slog Kong Erik Klipping ihjel. Operastjerner fra det Kgl. Teater og skuespiller Thure Lindhardt vil synge og fortælle uddrag af den spændende historie.

 

Den anden matiné på Møllerup

Den første matiné, som blev afholdt den 12. juli, fortryllede gæsterne med sang, musik og ballet i Parken på Møllerup. Lørdag den 25. juli åbner de Parken op til den anden matiné i rækken. Det er en helt unik engangsforestilling, som kun afholdes på Møllerup Gods, og det er med god grund – denne forestilling har nemlig en helt særlig tilknytning til Møllerups historie.

Verdensballetten 2017 på Møllerup Gods
Arkivfoto

 

Sangere fra Det Kongelige Teater 

Operasangere fra det Kgl. Teater gæster Møllerup Gods med uddrag fra den danske opera Drot og Marsk, der fortæller historien om mordet på Kong Erik Klipping, som den magtfulde Marsk Stig Hvide blev dømt fredløs for. Operaen Drot og Marsk fra 1878 kunne sidste år opleves i Operaen. Det har givet Møllerup en enestående mulighed for at få et udvalg af vor tids dygtigste, danske operasangere til at opføre et uddrag af forestillingen på Møllerup i år. Operaen kombineres med oplæsning af historien af en af landets dygtigste skuespillere; Thure Lindhardt.

 

Mordet på Kong Erik Klipping

Marsk Stig Hvide er den første dokumenterede ejer af Møllerup Gods, og det var ligeledes på den gamle Møllerup borg, at han var bosat, da han i november 1286 efter sigende red mod Finderup Lade med sine sammensvorne og slog Kong Erik Klipping ihjel. 

 

Medvirkende

På rollelisten findes den internationalt anerkendte tenor Peter Lodahl som Kong Erik, basbaryton Simon Duus som Marsk Stig Andersen Hvide, sopran Brit-Tone Müllertz som Ingeborg og sopran Sofie Elkjær som Åse. James Sherlock akkompagnerer på piano. Trine Lindhardt Roux har omskrevet dele af operaen til at passe ind i denne helt unikke opsætning med både sang og fortælling.

 

Oplevelsesrig sommer

Møllerup Gods på Djursland vil gerne bidrage til, at det bliver en oplevelsesrig og underholdende sommer i det danske, og vi er derfor glade for at være lykkedes med at kunne invitere til fire flotte sommermatinéer under åben himmel med opbakning fra en række fonde. Takket være regeringens sommerpakke til kulturoplevelser til danskerne kan dette opleves til den halve pris nemlig 295 kroner.

Verdensballetten 2017 på Møllerup Gods - Aarhus Update
Arkivfoto

 

Kommende arrangementer

Den 2. august gæster Susanne Elmark og hendes partner Charles Workman Møllerup Gods til en uformel Opera Q&A i parken, hvor der ligeledes bliver åbnet op for et par sangønsker fra publikum.

 

Den 9. august står den på New Orleans jazz i parken på Møllerup Gods.

 

Det er muligt at læse mere om alle tre arrangementer på Møllerups hjemmeside her

 

Del artikel

Andre læser også