Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Som et af de første museer: Moesgaard får særligt mærke

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Jacob Due, Moesgaard Museum
Foto: Jacob Due, Moesgaard Museum

Efter at have arbejdet på at reducere museets miljøbelastning på en lang række områder har Moesgaard Museum gjort sig fortjent til et særligt mærke.

Som et af de første museer er Moesgaard blevet certificeret og får tildelt det nye miljømærke, Green Attraction.

Det skriver museet, der ligger lidt syd for Aarhus, i en pressemeddelelse.

Det nye miljømærke er opnået ved hjælp af en række initiativer. Bl.a. arbejder man i museets cafe med at undgå madspild og have fokus på at bruge lokale råvarer.

Samtidig genbruger Moesgaards udstillingsteam materialer og elementer fra udstillingsproduktionen, og derudover arbejder museet med at optimere mulighederne for affaldssortering for både gæster og medarbejdere. 

Stolte af at være blandt de første

Green Attraction er en ny miljømærkningsordning for danske attraktioner og herunder museer. 

At blive certificeret som Green Attraction kræver, at man arbejder på at reducere sit CO2 udslip og lever op til bestemte krav inden for bl.a. vand- og energiforbrug, miljøledelse og fødevarer.

Som et af de første museer: Moesgaard får særligt mærke
Foto: Moesgaard Museum

For museer gælder der også særlige krav til arbejdet med bl.a. udstillinger. 

”Selv om vi er et museum, der beskæftiger sig med fortiden, eller måske netop derfor, er det oplagt, at vi også bidrager til at aflevere en levedygtig planet til fremtidige generationer. Vores gæster har en klar forventning om, at vi som attraktion også er med til at passe på miljøet, og vi er stolte af, at vi er blandt de første, der bliver certificeret som Green Attraction.

Med vores indsats for at opnå certificeringen har vi taget et aktivt skridt i forhold til konstant at have de miljøbevidste valg for øje og blive ved med at forbedre os på miljøområdet,” lyder det fra driftschef Jacob Østergaard fra Moesgaard Museum.

Green Attraction-ordningen er udviklet i samarbejde mellem Organisationen af Danske museer, Danske Zoologiske Haver og Anlæg, Foreningen af Forlystelsesparker, De videnspædagogiske Centre og HORESTA.

Del artikel

Andre læser også