Ikonisk spisested solgt: Nu er salget af Restaurant Skovmøllen gennemført
Det ikoniske spisested Restaurant Skovmøllen blev for nogle måneder siden sat til salg af Moesgaard Museum.
Restaurant Skovmøllen har en idyllisk beliggenhed i Marselisborg Skovene i det sydlige Aarhus.
Nu er handlen af ejendommen fra 1740 faldet på plads, skriver EDC Erhverv Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.
Moesgaard Musesum ser frem til samarbejdet
Moesgaard Museum har nu gennemført salget af restaurantdelen på Skovmøllen med et etageareal på 654 m² og grundareal på 3.753 m² og er dermed nået i mål med planen for frasalg.
Det er selve restaurantdelen af Skovmøllen, der er solgt fra. Den fredede vandmølle tilhører fortsat museet og indgår i museets formidling af herregårdsmiljøet ved Moesgaard.
“Vi glæder os meget til samarbejdet med den nye ejer af restaurantdelen. Vi har haft en rigtig god dialog om udvikling af Skovmøllen, og derfor er vi helt sikre på, at vi sammen kan tage godt vare på Skovmøllens helt unikke kulturmiljø.
Vi tror på en stærkere varetagelse af Skovmøllens udvikling ved, at vi nu får en ejer, der driver restauranten i stedet for den forpagtningsmodel, vi hidtil har kørt med. Samtidig frigiver salget nogle midler, vi kan bruge på museumsdrift,” siger direktør Mads Kähler Holst fra Moesgaard Museum.
Skovmøllen Restaurant har været forpagtet ud gennem mange år, mens museet har drevet selve møllen, hvor der ved særlige lejligheder har været mulighed for at se det gamle mølleværk køre. Det er Moesgaards plan at fortsætte de aktiviteter efter en restaurering af møllen.
Skovmøllen er noget helt særligt
Den nye ejer af restaurant Skovmøllen, Jens Holm Møller, glæder sig til at tage imod både nye og gamle gæster og til at skabe nye initiativer.
Han overtager restaurant Skovmøllen 31. december 2021 og bruger tiden frem til overtagelsen til at få ansat et hold af nye medarbejdere.
“Jeg tror, jeg taler for de fleste aarhusianere og andre besøgende, når jeg siger, at Skovmøllen er noget helt særligt.
Der er mange minder forbundet med stedet og Skovmøllen har for mange været rammen om helt særlige begivenheder som familiefester, barnedåb og bryllupper, men Skovmøllen er også stedet, hvor vi mere uformelt kan komme forbi og drikke varm kakao på en gråvejrsdag.
Vi vil gøre restauranten mere tilgængelig, så vi i løbet af foråret vil udvide åbningstiderne og tilbyde attraktive mødepakker for virksomheder, der ønsker et alternativ til det klassiske mødelokale.
Vi vil fokusere på de danske højtider og forhåbentligt være med til at skabe nye traditioner,” siger Jens Holm Møller.