Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Moesgaard Summer Dance indtager Moesgaard Museum med ny gratis open air danseforestilling

Af anders@sommersangdigital.dk

Dansk Danseteater har den glæde at indlede et helt nyt unikt samarbejde med Moesgaard Museum om realiseringen af Moesgaard Summer Dance – et gratis danseevent under åben himmel i Moesgaards smukke parkanlæg. Moesgaard Summer Dance er en videreførsel af den vellidte københavnske sommertradition Copenhagen Summer Dance og tilbyder moderne dans af international kaliber med mulighed for picnic i de grønne omgivelser.

 

Spilleperioden er den 19.-20. august klokken 11 og 14 begge dage

Fra den 19.-20. august kl 11.00 og 14.00 kan man opleve fire helt gratis open air danseforestillinger i Moesgaard Museums naturskønne omgivelser med koreografier af det spanske hotshot Marcos Morau, amerikanske Stephen Shropshire og Dansk Danseteaters kunstneriske leder og Reumertvinder Tim Rushton. Alt sammen forhåbentligt med kig til lammeskyerne over museet og de grønne bakker.

Moesgaard Summer Dance

I slutningen af august præsenterer Dansk Danseteater som noget helt nyt Moesgaard Summer Dance. Dansk Danseteaters kunstneriske leder Tim Rushton fik idéen til eventet efter flere succesfulde år med Copenhagen Summer Dance i København, og han besluttede at arbejde for at få det vellidte københavnske danseevent med til Aarhus: “Vi er rigtig spændte på at videreføre Copenhagen Summer Dance i Aarhus for første gang i år, og jeg er super glad for at en spændende kulturinstitution som Moesgaard Museum gerne vil lege med og samarbejde om at realisere dette projekt.  Jeg har længe drømt om at tage Copenhagen Summer Dance med til Jylland, og Moesgaard Museums nye smukke arkitektur egner sig perfekt som publikumsopbygning til en udendørsforestilling som Moesgaard Summer Dance. På museets grønne tag har publikum et flot udsyn til dansen og den smukke natur, og jeg kunne ikke have drømt om et bedre sted til afholdelsen af dette event,”  fortæller Rushton.

 

Internationalt og moderne danseprogram for alle aldre

Moesgaard Summer Dance præsenterer et medley af højdepunkterne fra sæsonens forestillinger under åben himmel. Publikum får serveret små appetitlige dansesmagsprøver midt i det grønne bakkede landskab  – så der er noget for en hver smag og temperament.  Årets program byder på uddrag fra den eftertragtede Barcelona-baserede koregraf Marcos Moraus anmelderoste værk “Vals”, der spillede for udsolgte huse på Operaens Takkelloft i januar 2017. Koreografien er en surrealistisk parafrase på valsens historie med smukke dystopiske danse-tableauer. Fra USA kommer koreograf Stephen Shropshire, som biddrager til dagens danseforestilling med to forskellige uddrag bl.a. fra værket “Knot” inspireret af flygtningekrisen, og som sammen med “Vals” havde premiere i begyndelsen af året. Shropshire viser også værket “Lamento della Ninfa” (Nymfens Klagesang) oprindeligt skabt til Codarts Rotterdam i 2014, men som nu får Danmarkspremiere på Moesgaard.

 

Tim Rushton, Dansk Danseteaters prisvindende koreograf og kunstneriske leder, biddrager med uddrag fra det Reumert-vindende værk “Kridt” fra 2004 samt et par helt nye koreografiske overraskelser, der danses til livemusik af perkussionist Mathias Reumert. Moesgaard Summer Dance byder således på uddrag af koreografier fra nogle af den internationale dansescenes mest eftertragtede moderne koreografer, der alle biddrager med masser af fysisk dans til skøn musik.

 

Picnic i det grønne

I tilfælde af sult og tørst kan mad og drikke købes i Moesgaards hyggelige café, som holder åbent før, under og efter forestillingen. Her tilbyder de kolde og varme drikke og lette nordiske anretninger samt friskbrygget kaffe, te og hjemmebagt brød og kager fra egen bager. Publikum må også gerne medbringe egen picnickurv – og så er der mulighed for at kombinere danseoplevelsen med en dejlig picnic i selvskab med familie og venner.

Moesgaard Summer Dance

Arkitektur i skøn natur

Forestillingen foregår i Moesgaard Museums smukke parkanlæg, hvor publikum sidder oven på taget af Moesgaard Museums nye udstillingsbygning, der er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med landskabsarkitekt Kirstine Jensens tegnestue. Det skrå, græsbelagte tag egner sig godt som publikumsopbygning pga. den skrå hældning, og vi opfordrer derfor publikum til at medbringe tæpper eller puder til at sidde på.

 

FAKTA

KOREOGRAFI: Tim Rushton, Stephen Shropshire & Marcos Morau

MUSIK: Tjakovskij, Strauss, Peteris Vasks, Chriss O’Connor, Ane Brun, Armand Amor m.fl.
LIVE MUSIK: Mathias Reumert
VARIGHED: Ca. 60 minutter uden pause
DANSERE: Dansk Danseteaters internationale dansere
SCENOGRAFI: Johan Kølkjær og Tim Rushton
PRIS: Forestillingen er gratis – og der kan derfor ikke bestilles billet til forestillingen. Bemærk at der er unummererede pladser, så det kan være en god idé at komme i god tid. Vi anbefaler publikum at medbringe tæpper, da publikum sidder direkte på den græsbelagte tagterrasse.

 

Del artikel

Andre læser også