Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Morfars Take Away: Åbner igen efter totalt kaos, splid blandt ejerne og manglende løn til ansatte

Af Line Ingwar Karlsen
edf
edf

Det, som umiddelbart lignede en succes, er endt som en fiasko. I hvert fald for de ansatte. De har ikke fået deres løn, da Morfars Take Away lukkede. Efterfølgende har de dog fået lovning på deres løn. Ifølge de oplysninger vi er bekendte med, så var striden mellem Thomas Hintze, Thomas Hou Mandsfeldt og Daniel Busch så stor, at Thomas Hintze smed Daniel Busch ud af Morfars Take Away. Hvorfor har vi ikke fået at vide præcis.

 

Køkkenchefen sagde op på 2. åbningsdag

At der er stor udskiftning i restaurationsbranchen er almen kendt. Men at man stopper efter en dag, er ikke normalt. Det gjorde Thomas Hou Mandsfeldt. Han havde efter eget udsagn fået nok af Daniel Busch, og det rod han nåede at skabe med et umiddelbart succesrigt koncept. Efter han stoppede, var der kun sporadisk en faguddannet kok i køkkenet. Ellers var det unge ufaglærte medarbejdere, som ikke havde synderlig erfaring med at lave mad, som skulle styre køkkenet. Det retfærdiggør måske også den til tider lange ventetid, og at der var alt for tidligt udsolgt.

Havde kun åbent i 14 dage

Der var mange kunder i den lille takeaway på Frederiksbjerg Torv. Så udefra set var det en succes. Men af en grund, som vi ikke ved, så lukkede Morfars Take Away over natten. Morfars meldte ud på Facebook, og vi skrev efterfølgende om det. Daniel Busch har fortalt, at det var Thomas Hintze, der ville lukke Morfars, og han blev smidt ud af grunde, han ikke forstod. Men da Hintze har lokalerne, og var med i Morfars Take Away, havde han sikkert en god grund til at smide Daniel Busch ud, og lukke den konstellation ned. 

 

Hvad gik der galt?

Medarbejderne blev sendt hjem uden løn. Vi har talt med et par stykker af dem, og de vil ikke stå frem med navn (Aarhus Update kender deres navne). De har været til møde med en advokat for at få afklaret, hvem som reelt ejer Morfars Take Away, så de ved, hvem som hæfter for deres løn. Det har været en hård omgang for flere af de unge medarbejdere, som har gjort deres bedste i en opstart præget af mange kunder, hård tone, dårlig ledelse, manglende oplæring, løgne og manglende systemer. En af dem, vi har talt med, fortæller blandt andet, at maden ikke var hjemmelavet, som tidligere har været fortalt til medierne, herunder et længere indslag på TV2 Østjylland. I følge vores kilder, blevet meget af maden købt færdigt.

 

Er Morfars Take Away lukket?

Ja, det er den nu. Men de åbner sidst i oktober: Denne gang er det med Thomas Hintze og Thomas Hou Mandsfeldt som ejere, og det bliver i de hidtidige lokaler på Frederiksbjerg Torv. Det er Thomas Hintze, som har lokalerne, men samtidig var han medejer af Morfars Take Away version 1, hvilket giver mening, da det var ham som udlejer, der smed Daniel Busch ud og lukkede forretningen. Men nu genopstår den så. Lad os håbe, at anden gang er lykkens gang, og det bliver spændende at følge Morfars Take Away i fremtiden.

 

Vi skrev denne her artikel om åbningen af Morfars Take Away:

 

Se mere, om Morfars Take Away her: