Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Eggs Benedict og pandekager: Morgenmadscafé er rykket ind i midtbyen

Af Ane Johanne Damgaard

For bare et år siden åbnede ejerne af caféen for første gang dørene til deres morgenmadsmekka på Trøjborg.

Café Krone er et sandt paradis for alle både morgenfriske og snoozende typer, der elsker at tage ud i byen og forkæle sig selv med en omgang morgenmad.

På et år har de fået så stor succes, at Café Krone er vokset ud af de små lokaler, som de befandt sig i på Trøjborg, og er nu rykket i større lokaler på Vestergade 36 i det gamle Soya 2.

I lørdags lukkede de aarhusianerne indenfor i deres nye store lokaler inde midt i byen, der er royalt, men hyggeligt indrettet, hvor de kun har skruet endnu mere op for niveauet og udvidet deres åbningstider.

Det betyder, at du nu kan sætte tænderne i deres lækre morgenmadsretter fra morgenstunden kl. 9.00 og helt indtil kl. 21.00.

Morgenmad i alle afskygninger

Og har de så tilføjet ekstra retter til menukortet, tænker du nok?

Men nej – konceptet byder stadig udelukkende på morgenmadsretter fra alle verdens køkkener – lige fra nordafrikansk Shakshuka og sydøstasiatisk omelet med tigerrejer til klassikere som franske Eggs Florentine og amerikanske pandekager og friskpresset juice.

Eggs Benedict og pandekager: Morgenmadscafé er rykket ind i midtbyen

“Vi har udvidet åbningstider, men har stadig det samme menukort. Vi har dog taget kvaliteten et niveau højere op og laver retter, som du kan spise hele dagen udelukkende med friske råvarer, som vi forbereder på dagen, det bliver serveret,” fortæller manager Elpida Char og fortsætter:

“Det vigtigste for os er, at man kan slappe af og hygge sig. Det skal føles hjemligt at være her.”

Der er noget til både den lille og den store sult, og der er ingen af retterne, der er begrænset til kun at kunne køres indenbords i morgentimerne.

Sendt fra himlen

Du kan både slå dig ned inde i den hyggelige lille café eller ude på fortovsserveringen i sommervejret.

Vi gjorde det sidste og selvfølgelig med en cappuccino og en friskpresset grøn juice med mynte on the side.

Vi bestilte to af deres bestsellere: netop Eggs Florentine og pandekager med ruby chokolade og friske jordbær.

Og så fik vi en frisk salat med tomat og feta – noget som alle gæster får til de salte retter – helt uden beregning – som en ekstra lille god service.

Eggs Benedict og pandekager: Morgenmadscafé er rykket ind i midtbyen

Allerede ved første øjekast forelskede vi os i retterne. Med de klare regnbuefarver og de nøje udvalgte toppings er det næsten uundgåeligt ikke at spise dem med øjnene.

Det lignede nemlig alt sammen noget, der var blevet sendt fra himlen, så vi kunne ikke vente mange sekunder, før vi kastede os over det.

Og her kommer et pro tip: bestil mindst en salt og en sød ret, da de er perfekte til deling, og I helt sikkert ikke vil undvære nogen af delene.

Next level pandekager og pocherede æg

Pandekagerne var next level i både udseende og smag. De var både luftige og lækre, og det lille pandekagetårn sølet ind i lyserød chokolade var enhver prinsesse værdigt.

Eggs Benedict og pandekager: Morgenmadscafé er rykket ind i midtbyen

Ligesom pandekagerne er et must, har du heller ikke været på Café Krone, før du har fået mindst ét pocheret æg.

Hvis du har forsøgt dig med pocherede æg derhjemme, ved du godt, at det kan være lidt af en videnskab at nå den helt perfekte tekstur, men det er altså intet problem hos morgenmadscaféen.

De rammer den nemlig lige i øjet, og æggets orange indre flyder udover retten i takt med, at man går i krig med den.

Eggs Benedict og pandekager: Morgenmadscafé er rykket ind i midtbyen

Det søde briochebrød, det salte kalvebacon, den fede hollandaise og det cremede æg komplementerer hinanden til UG og giver en helstøbt ret, som vi ville ønske, at vi aldrig nåede i bund med.

At retten så er toppet med chilipulver og purløg gør både noget godt for øjet, men faktisk også for smagen.

Morgenmad fra morgen til aften lyder i vores ører som sød musik og med et udvalg, hvor du også både kan få tacos med halloumi, mellemøstlige fladbrød toppet med gode sager og rugbrød med avokado, er der helt sikkert noget på menuen, der kan stille ethvert behov.

Der findes ikke et lignende koncept i Aarhus, og det er i hvertfald ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi Vestergade til en god start (eller afslutning) på dagen.

Café Krone holder åbent hver dag fra kl. 10 til 16.

Du kan finde hele menuen her.

Del artikel

Andre læser også