Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Andesteg med det hele: Her kan du spise til Mortensaften i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Restaurant Spiselauget.
Foto: Restaurant Spiselauget.

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det tid til at sætte kryds i kalenderen onsdag den 10. november. Her skal vi nemlig mæske os i andesteg, rødkål og sauce!

Dette selvfølgelig i anledning af Mortensaften. Vil du gerne ud at spise på aftenen, er der masser af muligheder i Aarhus.

Vi har samlet en række restauranter, der tilbyder lækre menuer i anledning af Mortensaften her – og du kan få alt fra to til fire retter.

Restaurant MellemRum

Hos Restaurant MellemRum står den på en tre-retters Mortensaften-menu for 350 kroner.

Til forret serveres der koldrøget laks, mens hovedretten naturligvis består af rosastegt andebryst med høbagte æbler, ribsgele, sprød croquette på andelår og tyttebærsauce.

Desserten er noget så fristende som en hjemmelavet mælkesnitte anno 2021.

Ønsker du vinmenu til retterne, er prisen 600 kroner i alt.

Du kan læse mere og bestille bord her.

Salling Rooftop

På Salling Rooftop er der mulighed for at nyde en Mortensaften-middag på toppen af byen. Her får du tre retter for 249 kroner.

Forretten består af røget laks med urtecreme og rodfrugter. Til hovedret er der stegt andebryst og confiterede lår med rødkål, andeskysauce og brunede kartofler.

Desserten står på intet mindre end risalamande med kirsebærsauce.

Du kan læse mere og booke billetter her.

Restaurant Klokken

Restaurant Klokken er også klar med en særlig tre-retters Mortensaften-menu – og du kan faktisk både få den onsdag den 10. og torsdag den 11. november.

Til forret serveres koldrøget laks med doldmayo, brændte syltede løgskaller, rugbrødscrumble og friske urter.

Hovedretten byder på appelsinmarineret andebryst med hvide og brune kartofler, rødkål og skysovs.

Til dessert er der gammeldags æblekage med karamelliserede æbler, fløde, pufsukker og makroner.

Prisen er 350 kroner pr. person og du kan booke bord her. Du skal skrive “Mortensaften” i bookingkommentaren.

Restaurant Ombord

Tager du på Restaurant Ombord i Jægergårdsgade og fejrer Mortensaften, kan du sætte tænderne i hele fire skønne retter.

Først serveres der carpaccio af røget dyrekølle og derefter ristet toast med variationer af kål.

Til hovedret serveres confiteret andelår med rødkål, appelsin, sveskepuré og andesauce.

Desserten står på pocheret æble med vaniljeis, chokolade og citronskal.

Du får de fire retter for 350 kroner eller inkl. 6 glas vin for 600 kroner.

Du kan læse mere og bestille bord her.

Restaurant Anker

Der er også mulighed for at fejre Mortensaften i maritime omgivelser på Aarhus Lystbådehavn hos Restaurant Anker.

Her byder man på en to-retters menu for 289 kroner pr. person.

Hovedretten består af helstegt and med brune og hvide kartofler, æbler med gelé, rødkål og andesovs.

Til dessert kan du nyde en gammeldags æblekage med makroner, rasp og portvin.

Læs mere og book bord her.

Restaurant Spiselauget

Også hos Restaurant Spiselauget er man klar med en fristende tre-retters menu.

Forretten står på koldrøget laks med grøn mayo, toast melba og agurker.

Til hovedret serveres der stegt andebryst, spinatpuré, confiterede andekroketter, bagt skalotteløg, råmarineret tyttebør, blomkålscrudite og pommes rösti.

Desserten står på råmarineret rabarber, lakridsmarengs, tonka-skum og rabarber-is.

Menuen serveres inkl. ad libitum drikkevarer, hvor der er husets rød- og hvidvin, øl, skovbær-iste, cocktail, alkoholfri øl og vin samt isvand.

Du får de tre retter inkl. to timers ad libitum drikkevarer for 395 kroner pr. person. Du kan booke bord her.

Bemærk at Spiselauget holder Mortensaften både onsdag den 10. og torsdag den 11. november.

Malling Kro

Skal andestegen indtages på en hyggelig kro, er Malling Kro stedet, og her står den på tre lækre retter.

Til forret er der rødbede og gravede helleflynder med agurk grønkål og kærnemælk.

Hovedretten byder på confiteret andelår med rødkål, brunede kartofler og andesauce.

Til dessert er der kage af æbler fra Karensminde med makroner og hvid chokolade.

Hele herligheden fås for 275 kroner pr. person og kan bestilles her. Menuen kan også bestilles som takeaway.