ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mr. Mums – god mad, bedre øl og sløv betjening

Af Freja Dumont

Mr. Mums i Jægergårdsgade er blevet et populært sted at hente sin mad. Vi valgte dog at spise vores mad inde i caféen, hvor der er få borde men ganske hyggeligt.

 

Det er god mad, men uden fine fornemmelser. Kendte klassikere lavet af sæsonens råvarer og fortolket a la mums. De mange farver fra salat og grønt i disken fanger øjet, når man træder ind i caféen. Ud over salater er der forskellige sandwich, tapas, suppe, brunch og en frokostanretning at vælge imellem. Hver dag har Mr. Mums dagens ret fra 70 kroner.

Mr. Mums

Vi valgte signaturretten, en hjemmelavet bøfsandwich, til 80 kroner. Den er fast. Men det har intet med en traditionel dansk bøfsandwich at gøre. Der kan købes kartofler til. Vi valgte den nu uden.

Bøf i sandwich på Mr. Mums i Jægergårdsgade

Burger er lige, hvad det er

Ret hurtigt blev der serveret en rygende varm hakkebøf, der desværre var skamstegt. Den kom med bacon, bløde løg, cheddarost, salat, syltede rødløg, agurk, bagte tomater, urter og var smurt med mayo og pesto.

Bøfsandwich på Mr. Mums i Jægergårdsgade

Bollen var hjemmebagt, sprød og med gods i. Salaten var frisk og sprød, og de syltede rødløg og bagte tomater var helt suveræne og gav god syrlighed og smag til bøffen.

Knastør bøf på Mr. Mums i Jægergårdsgade

Tænkt over drikkevarerne

Udvalget af drikkevarer er fint på Mr. Mums. Der er forskellige slags saft og øl. Vi valgte to øl fra Ebeltoft Gårdbryggeri. Gårdbryg og Belgian Brown. To dejlige øl der kan nydes alene eller til mad. 35 kroner var prisen for disse øl. Hver en krone værd. Gårdbryggen er en lidt stærkere pilsner på 5,2%. Den var forfriskende med en mærkbar snert af humle.

Øl på Mr. Mums i Jægergårdsgade

Brown ale er belgisk humle, der er fuld af smag og let drikkelig. Den passer godt som hyggeøl og til mad. Dog en lidt heftig øl på 6,7%.

 

Kø og laaang ventetid, grænsende til det uforståelige

At stå i kø efter mad er sjældent en god oplevelse. Desværre var det, hvad vi oplevede og hørte kunderne klage over. Men personalet snakker, og forklarer kunderne om deres menuer, og ikke mindst hvor lang tid det tager at lave maden. Ekspeditionen var for sløv. At en omgang tapas tager en time at lave, forstår jeg ganske enkelt ikke!

 

Prisen

Vi betalte 230 kroner for to bøfsandwich og to øl. Vi var fint mætte og en ok pris, selv om bøfsandwichen ikke får topkarakter.

 

Vurdering

Alt i alt har vi respekt for Mr. Mums, og det de laver. Det er friske råvarer, fint anrettede mad og der er flere muligheder for gæsterne til at få en god aftenret med hjem. Men at ekspeditionen foregår i et moderat jysk tempo på kanten af det sløve holder ikke. De skal op i gear.

Det er her også vigtigt at informere om, at flere retter tager op til en time at gøre klar, og noget skal bestilles dagen inden. Bøfsandwichen, som vi her anmelder, havde sine momenter og generelt god smag. Friskheden, og at der er gjort noget ekstra ved tomater og løg, tæller helt klart op i anmeldelsen. Fremover vil vi anbefale at stege bøffen mindre, så den bliver saftig og smagfuld. Knastørt kød er ikke godt for nogen er min påstand.

 

Mr. Mums

Jægergårdsgade 12
8000 Aarhus C
Telefon: +45 28 30 09 20
Åbningstider
Mandag – søndag fra 9.00-20.00

 

803x180-ovb

Del artikel