Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mr. Mums – Sandwich med smag og kreativitet

Af Freja Dumont

I Jægergårdsgade, hvor konfekturebutikken Chokoladefabrikken tidligere lå, er der åbnet en ny takeaway. Mr. Mums er navnet. Nej, de er bestemt ikke nye i faget, men på lokaliteten. På Rosenvangs Allé i Højbjerg har Mr. Mums serveret sandwich og takeaway i flere år, og indtil for nylig havde de også en afdeling hos Schweizerbageren i M.P. Bruuns gade. Mr. Mums i Jægergårdsgade er et takeawaysted, men det er muligt at tage plads inde bagved i caféen, hvor man i lyse omgivelser kan spise sin mad. Denne solskinsdag tog vi dog plads ved et af bordene udenfor.

 

Sandwich med ekstra tilvalg

Vi havde egentlig bestemt os for at prøve en frokostanretning, men den tager desværre op imod en time at lave, så da tiden var knap, valgte vi to sandwich og en salat i stedet. En halv time er altså for lang tid i vores bog. Det er en takeaway og ikke et toprestaurant,

Gang i produktionen hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Alle sandwich er smurt med hjemmelavet mayo, fyldt med frisk salat, agurk, radiser, syltet rødløg, bagt tomat, valgfrit kød og dressing, toppet med friske urter og salt. Derudover kan der vælges ekstra tilbehør fra salatbaren, hvis det ønskes.

Disken hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Der er altid flere forskellige typer brød at vælge mellem. Både grove og lyse. På Mr. Mums bager de ikke selv brødet, men luner det inden det kommer ud til disken, så det er sprødt og lækkert. Prisen er mellem 45 og 60 kroner alt afhængig af, hvilket du vælger.

 

Rilette af svineskank

Sandwichen bliver lavet, mens du står ved disken. Her kan du se og vælge, hvad du vil have af grønt og dressing. Den første sandwich, vi valgte, var nummer 4 med rilette af svineskank. Ud over det almindelige tilbehør valgte vi gulerødder, hytteost og grøn pesto. Af brød tog vi lyst landbrød. Det var et lunt, rustikt og sprødt brød med gods i og god konsistens. Sandwichen var en stor sag. Der var meget smag i den.

Rilette af svineskank i sandwich hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Klassikeren kylling og bacon

Sandwich nummer 1 var med kylling og bacon i en spinatbolle. Der var en ligelig fordeling af ingredienserne og ikke sparet på noget. De syltede rødløg og bagte tomater gjorde det godt. Spinatbollen var dog lidt tør i det. Ikke godt. Der var forskellige dressinger at vælge mellem. Til begge sandwich blev vi anbefalet dressingen af hyldeblomst og sennep. Den komplimenterede også de enkelte ingredienser godt, må vi sige.

Kylling og bacon i en spinatbolle hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Velovervejede drikkevarer

På Mr. Mums har de et fint udvalg af forskellige øl og safter. Vi prøvede en pilsner fra Ebeltoft Gårdbryggeri til 30 kroner. En lidt stærkere pilsner på 5,2%. Den var forfriskende med en mærkbar snert af humle.

Dagens frokost hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Af saft blev det til en Proviant Rhabarberlimonade fra Berlin. En friskpresset juice tilsat lidt rørsukker og mineralvand. Den var syrlig og med naturlig smag af rabarber. Prisen var 25 kroner.

Lidt at drikke hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Marineret i hyldeblomst

I disken stråler de friske grøntsager i alverdens farver. Den store salat med hyldeblomstmarinerede krebsehaler og æg blev valgt. I bunden kom frisk salat, og hvad du ønsker af andet grønt. Øverst dækkes det med kødfyld og toppes med friske urter og salt. Krebsehalerne var friske og den søde hyldeblomstmarinade fungerede godt sammen med de øvrige ingredienser. Det var dog ikke den største salat. Serveringen var efter eget ønske i en takeaway plastikboks og kostede 55 kroner. Der kan købes brød og mayo med til 5 kroner.

Salat med hyldeblomstmarinerede krebsehaler Mr. Mums i Jægergårdsgade

Opvarmet takeaway

Det er ikke muligt at lave varmt mad på Mr. Mums, så maden kommer fra den større afdeling i Højbjerg og bliver varmet op, inden det sendes med gæsterne hjem. Frisk er den ikke, men tæt på. Takeawaykortet består af tapas, sandwich, salater og forskellige varme retter. Udvalget er pænt varieret og priserne i orden.

mr. mums i Jægergårdsgade

Prisen

En sandwich koster mellem 45 og 60 kroner afhængig af, hvilket brød der vælges. De varme retter er dyrere og ligger mellem 70 kroner for dagens ret og 165 kroner for oksemørbrad. Vi betalte 220 kroner for to sandwich, en salat, en Gårdbryg og en Rhabarberlimonade. Råvarerne var friske og bestemt prisen værd.

Siddepladser hos Mr. Mums i Jægergårdsgade

Vurderingen

Mr. Mums kan lave sandwich med friskhed og smag. Fordelingen af ingredienserne er ligeligt, og de kommer dermed hver især til deres ret. Det er friske og sprøde råvarer, der skinner igennem. At man selv kan vælge sit brød, dressing og eventuelt ekstra grønt er en bonus. De bagte tomater og syltede rødløg skal fremhæves. De havde en kraftig smag og satte prikken over i´et.

 

Du skal være opmærksom på, at nogle retter tager længere tid at lave, så det kan være en fordel at bestille det inden ankomst.

Vi byder Mr. Mums velkommen i Jægergårdsgade, og efter vores besøg må vi nikke genkendende til navnet. Det var mums!

 

Mr. Mums

Jægergårdsgade 12

8000 Aarhus C

Telefon 28 30 09 20

Website

 

Åbningstider:

Hver dag kl. 9.00 – 20.00

 

Del artikel

Andre læser også