Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Muffin i brunsviger-klæder: Vi har testet den nye Brunsviger Bite

Af Stine Kjølby Christensen

Er du brunsviger-entusiast, så er du muligvis bekendt med, at torsdag før efterårsferien er udnævnt til Brunsvigerens Dag. 

Den snaskede kage, der primært består af ting, der ikke tilhører den sunde ende af kostpyramiden, er en sand vinder hos mange, og især fynboerne er kendt for at lave udgaver, der er en konge værdig.

Som med meget andet, så er det dog også blevet mere og mere moderne at lave udvidede og anderledes varianter, og her har Lagkagehuset meldt sig ind i kampen.

I anledning af Brunsvigerens Dag har de nemlig lanceret en såkaldt “Brunsviger Bite”, der udseendesmæssigt minder om en muffin i brune brunsvigerklæder.

Det lyder jo umiddelbart ikke som om, at nogen har opfundet det helt dybe kagefad, men her på redaktionen er vi selvfølgelig ikke for fine til at teste det alligevel.

Kedeligt udseende – fuld smæk på smagen

Vi lagde derfor vejen forbi Lagkagehuset, hvor der kun var to Brunsviger-bites tilbage omkring middagstid.

Vi vil gerne indrømme: Vi var bestemt ikke blown away, da vi så de to forladte “muffins” i montren.

Muffin i brunsviger-klæder: Vi har testet den nye Brunsviger Bite

Ved første øjekast lignede det blot en lidt tør udgave af et stykke brunsviger, der ovenikøbet kom i meget mindre udgave end normalt – til en pris på 14,95 kr.

Forventningerne var altså helt i bund, da vi satte tænderne i Lagkagehusets Brunsviger Bite … Men så åbnede himlen sig ellers, og brunsvigerenglene nærmest skreg ned til os.

Dejen var nemlig (heller) ikke den klassiske udgave af en brunsviger, men snarere som en fedtet croissantdej med knasende farinsnask i bunden.

Stik os otte mere

Man skal (åbenbart) ikke bedømme en kage udelukkende på udseendet, for selvom den lille kage blegner lidt ved siden af de andre smukke kager i montren, så må du bestemt ikke snyde dig selv for at prøve kræfter med den helt nye bite.

Den talte direkte til vores kulhydratelskende hjerter, og selvom det næsten er blasfemisk at sige, så slog den faktisk den klassiske brunsviger helt af banen for os.

Efter sidste “bite” blev vi med det samme deprimerede over, at vi selv lige havde tømt montren for dagens sidste – for vi kunne godt have slugt mindst otte mere.

Brunsviger Bite fås i anledning af Brunsvigerens Dag på torsdag, men fortsætter ifølge Lagkagehuset nogen tid ind i efteråret.

… Thank god!

Del artikel

Andre læser også