Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Murphy’s Burger Joint – verdensklasse, den bedste håndholdte burger!

Af Line Ingwar Karlsen

Murphys lov betyder noget a la, “Alt, hvad der kan gå galt, vil gå galt”. Paradoksalt nok så lykkes alt for Murphy’s Burger Joint i Nørregade. Intet er gået galt de gange, vi har været der. Tværtimod har vi ikke kunnet få armene ned af begejstring.

 

Der er to slags burgere i min verden. Den ene slags er caféburgeren, som du spiser med kniv og gaffel. Den anden er en burger, som spises med fingrene. De skal ikke sammenlignes, hvilket nogle fejlagtigt gør. Aarhus fik i sommer en ny burgerbar. Ikke en af de sædvanligt intetsigende, men en af den slags som kan finde ud af tingene. Det er en islandsk far og hans to sønner, der står bag burgerbaren Murphy’s Burger Joint. De har ramt den rent. At der ikke er andre, som har fundet ud af at lave en enkel burger, som bare smager hamrende godt, før nu, er mig en gåde på størrelse med trafikproblemerne i Aarhus. I den håndholdte burger-kategori er der ingen over og heller ingen ved siden af Murphy’s. Længere er den ikke!

Takeaway og café i Aarhus- Murphy´s i Nørre Allé i Aarhus_

Hvor svært kan et valg være ?

Her finder du ikke alenlange menukort. Nej. Der er to burgere, du kan vælge mellem. Forskellen er, om der skal ost i eller ej. 75 kroner var prisen for en menu med fritter og noget at drikke til. Vanvittigt billigt. Det er ligemeget om du vælger den med ost eller ej, prisen er den samme.

To bøffer i cheeseburgeren på Murphy's Burger Joint

Vi valgte en med to gange bacon og to gange bøf. Hvorfor ved jeg ikke helt. Den skulle testes. Men hold nu kaje, hvor der var meget bacon i. Den smagte godt, men cheeseburgeren med en bøf i var bedre. Den var lettere at spise. Og nu er der ret meget kød i bøfferne i forvejen. Begge bøffer var perfekt rosa stegt. Præcision. Vi har spist der mange gange, og hver eneste gang har bøfferne været rosa stegt og saftige. Sådan, det er der mig bekendt ingen andre i byen, som kan præstere. Prisen for den store 115 kroner. Hver en krone værd.

Lidt bacon i cheeseburgeren på Murphy's Burger Joint

I burgerne var der en stor skive bøftomat. Ikke for vandet. Rå løg. Lidt salat, en dressing – og selvfølgelig en god fed ost i den ene.

Fritterne på Murphy's Burger Joint

Hvis du vil have syltede agurker i, står der krukker, hvor du selv kan tage dem. God stil – de er gode og med i prisen. De skal i en burger. Ikke syre, men syrlige på en afdæmpet måde. En snert af sødme og en sprødhed, var dominerende. Den næste var en almindelig cheeseburger. Den var nemmere og spise og designet passede bedre. En født vinder. Fritterne var gode, men de var ikke bedre end så mange andre. Ingen frituresmag, og fint sprøde.

En almindelig cheeseburger på Murphy's Burger Joint

Masser af tilbehør

De er gavmilde på Murphy’s Burger Joint. Det må man sige. Ingen kønsløse “standard”poser med remo, ketchup og mayo. Nej. Der er ketchup på bordene. Udover det kan du købe tre forskellige slags hjemmelavet dip. Fem kroner stykket for en god omgang. Fair med stort F. Udover det, så er der flere hylder med alle mulige saucer, man kan pimpe sin burger med. Hjemmelavet BBQ sauce med forskellig smag og styrke.

Lidt tilbehør på Murphy's Burger Joint

Sennep og en del amerikanske klassikere. Alt sammen er med i prisen. Sådan. Det lammetæver alt, hvad vi har set i Aarhus indtil nu. That’s it.

Menukortet på Murphy's Burger Joint

Ingen kort – kun cash eller på mobilePay

Eneste kritikpunkt er, at man ikke kan betale med dan- eller visakort. Det holder ikke. Vi ser flere, som ikke har deres mobiler med, eller strøm på dem, og ikke har hævet kontanter. De må et smut hen til den nærmeste pengeautomat. Og den ligger ikke lige om hjørnet. Det holder ikke, at man ikke kan betale med kort. Undskyldningen, som den søde ekspedient kom med, var, at det var svært at få internettet til at virke. Hallo, vi lever i 2015. Vi er på Nørregade i Aarhus Centrum (Midtbyen), og hvor svært er det lige at få en internetforbindelse ind der?

Cool indretning på Murphy's Burger Joint

Vurderingen – den bedste håndholdte burger

At man ikke kan betale med kort, skal ikke ødelægge vurderingen. Trods alt en lille detalje. Det er byens bedste håndholdte burgere. Intet mindre. Idéen og omhyggeligheden er spitze. Gode og enkle burgere. Kun to slags at vælge mellem. Det er nok, for de smager jo helt vanvittigt godt. Mulighederne for at komponere sin helt egen burger er til stede på grund af de forskellige saucer og dressinger, som man selv vælger.

 

Har du ikke besøgt Murphy’s Burger Joint endnu, så var det nok en god idé at prøve den. De fortjener et besøg, for de gør det knaldhamrende godt. Tak til Island, fordi tre af jeres landsmænd kom til Aarhus og lavede en helt igennem ærlig og anstændig burger. Respekt!

 

Murphy’s Burger Joint

Nørre allé 78
8000 Aarhus C
Email: info@murphysburger.dk
Telefon: +45 34 11 8000
Link til hjemmeside

 

 

Del artikel

Andre læser også