Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Music City Aarhus 2022: Glæd dig til åbningsfest og masser af gratis koncerter

Af Line Ingwar Karlsen

Sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen lørdag den 26. marts, hvor Music City Aarhus 2022 samler publikum i hjertet af Aarhus til en dag fyldt med ekstraordinære musikoplevelser.

Her afholdes der nemlig åbningsfest for byens musikår – og det er helt gratis at være med!

“Byen kommer til at swinge ekstra meget den dag. Alle skal mærke, at de er i en by, der kan noget særligt med musikken,” udtaler Jesper Mardahl, sekretariatsleder for Music City Aarhus 2022, i en pressemeddelelse.

Åbningen kommer til at have sit samlingspunkt i midtbyen, for musikåret 2022 handler i særlig grad om det særlige fællesskab, som musikken skaber. Musikbyens tema er nemlig:  Let’s Come Together.

Hele musiklivet i spil

Helt konkret kommer åbningseventet til at byde på gratis koncerter, talks og guidede ture hele eftermiddagen rundt omkring på indendørs og udendørs venues langs en særlig musikrute i midtbyen.

Sidst på eftermiddagen kulminerer programmet med en stor Aarhus-koncert på Bispetorv med både kendte og nye artister.

“Som publikum kan man opleve koncerter arrangeret af en række af byens musikaktører og gå på opdagelse i byens mangfoldige musikliv samlet indenfor en kort radius,” fortæller Astrid Elbek, som er forperson i styregruppen for Music City Aarhus 2022.

Stor åbningskoncert: Lydsporet fra en by

Ingen åbning af musikåret uden et festfyrværkeri af en Aarhus-koncert. Når den store åbningskoncert løber af stablen under titlen Lydsporet fra en by, er temaet sange, der har en historie og forankring i Aarhus – både nutidige og tidligere sange.

Selvom Music City Aarhus 2022 ikke kan løfte sløret for programmet endnu, er der lagt an til det helt store fejring.

“Med den store åbningskoncert inviterer vi publikum med på en musikalsk tour de force langs lydsporet fra musikbyen Aarhus, som det har lydt fra de første kendte toner til fremtidens mest lovende talenter,” fortæller Jesper Mardahl, der uddyber, at man kan forvente at se både kendte koryfæer og spirende artister på scenen.

“Koncerten kommer til at byde på både nye og velkendte sange, fremført af kendte og nye spirende artister. Lydsporet fra en by bliver én stor hyldest til Aarhus som en af landets vigtigste musikbyer,” fortæller Jesper Mardahl.

Om Music City Aarhus

Music City Aarhus 2022 er hele byens musikår. I et helt år hyldes musikbyen Aarhus ved at sætte ekstra spot på musiklivet, skabe ekstraordinære oplevelser for publikum og nytænkende samarbejder, der kommer hele byen til gode.

Music City Aarhus 2022 arbejder som en del af Aarhus Kommunes kulturpolitik 2021-2024 for at styrke byens vækstlag og talentudvikling, styrke samarbejdet mellem byens etablerede aktører samt for skabelsen af særlige musikarrangementer i samarbejde med erhvervslivet, byens øvrige kulturinstitutioner og etablerede musikaktører samt på tværs af kommuner og region.

Del artikel

Andre læser også