Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musik på vandet: Kom til gratis flydende koncert

Af Freja Dumont

I dag lægger Aarhus Havn vand til en spektakulær koncertscene, når ‘Klassisk på Kanten’ introducerer sin flydende koncertoplevelse ved Navitas.

Dagens koncert bliver den første af to, som begge er gratis at nyde – sæt dig bare til rette på trapperne ved Navitas eller lej en GoBoat, hvorfra du kan se koncerterne på vandet.

Det er konceptet, som i København er kendt som Klassisk på Kyssetrappen, der nu kommer til Aarhus – med ambitioner om i mange år frem at kunne inspirere aarhusianere og besøgende med klassisk musik på en ny, tilgængelig måde.

Før, under og efter den klassiske musik kan man købe lækre delikatesser som fish’n’chips, hvidvin, rosé og forfriskende limonader, som Nicolinehus står for. Man kan også tage egne mad- og drikkevarer med.

Mikkel Borrisholt Grevsen, kunstnerisk leder på Klassisk på Kanten siger i en pressemeddelelse:

“Vi har med de flydende koncerter siden 2018 arbejdet med formidlingen af klassisk musik og levende kunst i det offentlige rum.

Nu bringer vi formatet til hjertet af Aarhus, og vi regner med, at både kendere af den klassiske musik og folk, der ikke kender til den klassiske musik endnu, vil samles til disse gratis koncerter ved havnekanten.” 

Koncertprogrammet 2023

Torsdag, 7. september:

  • 16:20: Artist talk og introduktion
  • 17:00: Bjarke Mogensen (accordion) og Signe Asmussen (sopran) – OPERA

Torsdag, 14. september:

  • 17:20: Artist talk og introduktion
  • 18:00: Eee gee + Who Killed Bambi – CROSSOVER

Se hjemmesiden for mere info: Klassiskpaakanten.dk

Alle er velkomne til Klassisk på Kanten

Arrangementet finder sted på trapperne foran Navitas, hvorfra publikum kan nyde udsigten til den flydende scene. Inden koncertstart bydes der på en informativ artist talk, som giver et dybdegående kig ind i musikkens verden.

Temaet er Kunsten er for alle, hvorfor programmet giver et godt indblik i den klassiske musik bl.a. gennem samarbejdet mellem popartisten Eee gee og strygerensemblet Who Killed Bambi. 

GoBoat, der åbnede i Aarhus i 2021 og har 17 lokationer globalt, herunder København, Sydney, London og Berlin, understreger vigtigheden af sådanne innovative begivenheder, der åbner det blå byrum til mange flere.

“Vi arbejder for at åbne vandet for alle. En af måderne er at skabe unikke musikoplevelser på vandet. Samarbejdet med Mikkel om at skabe Klassisk på Kanten passer perfekt ind i vores vision,” udtaler Anders Mørck, CEO hos GoBoat.

For dem, der ønsker at forhøje oplevelsen, vil det være muligt at booke en GoBoat i løbet af dagen. Det anbefales, at man booker fra kl. 16.15 til 18.15, hvis man blot vil lytte med den 7. september og en time senere den 14. september. 

Musik på vandet: Kom til gratis flydende koncert

Forenes gennem musikkens magi

Mikkel Borrisholt Grevsen, har en lang historie med formidling af kunst i tilgængelige rammer. Han siger:

“Koncerterne lader byens akustik danne ramme om musikken samtidig med, at vi lader byens mennesker, bygninger og lyd blive en del af koncertoplevelsen.

Vores mål med Klassisk på Kanten er at forene alle dele af samfundet gennem musikkens magi. En del af Aarhus Havn vil blive omdannet til et pulserende kulturelt byrum, hvor alle kan komme sammen og nyde gratis klassiske koncerter.”

Arrangementet er blevet muligt takket være fonde, der ønsker at udbrede kendskabet til klassisk musik. De tre fonde er Augustinus Fonden, William Demant Fonden og Toyota Fonden.

Derudover har Aarhus Event, Aarhus Havn og Navitas hjulpet til. Koncerterne forventes at være en triumf i Aarhus’ kulturscene, som tiltrækker både lokale og besøgende fra hele landet.

Meningen er, at der i 2024 kommer endnu flere koncerter på vandet.

Del artikel

Andre læser også