Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW – a Tribute to ABBA 

Af Pernille Søborg

Tirsdag aften tog Musikhuset Aarhus og et veloplagt publikum imod THE SHOW – a Tribute to ABBA. I 2,5 time inklusiv pause fyrede den svenske gruppe Waterloo, med et 16-mands orkestret i ryggen, det ene hit af efter det andet. De to forsangere gjorde alt, hvad de kunne for at lede publikum tilbage til ABBAs storhedstid. Det blev en glad aften fyldt med 70´er musik. 

 

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW - a Tribute to ABBA 

 

“Dancing Queen”, “Money, Money, Money” og “Mamma Mia” er sange, der klinger velkendt i de fleste ører. De originale ABBA-medlemmer Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad var desværre ikke til stede. Forståeligt nok. Men da de fire kopister kom på scenen, var tiden som skruet tilbage til 1974 i Brighton, hvor ABBA vandt det internationale Melodi Grand Prix, og historien om den næstmest sælgende popgruppe i verdenshistorien begyndte.

 

Publikum var fint med 

De to forsangere entrerede scenen indhyllet i guld. Orkestret satte i med “Waterloo”, og straks var publikum med på fælles klap. “Mamma Mia” var næste nummer, og uden de store overvejelser sad publikum og pegede skiftevis med højre og venstre pegefingeren op i vejret. Det samme gjorde flere fra orkestret. 

 

Gæst fra ABBA

Inden “I Do, I Do, I Do, I Do, I Do” blev legendariske saxofonist Ulf Andersson, der turnerede med det originale ABBA, præsenteret. Han indtog scenen og leverede både saxofonsoloer og sceneshow. I “Fernando” kom teksten på bagvæggen, og publikum sang begejstret med. Der er ingen tvivl om, at showet faldt i det modne publikums smag.

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW - a Tribute to ABBA 

 

Tøjskifte var en nødvendighed

Der er så meget tøj fra ABBA-tiden, der fortjener at blive set. En stil præget af frynser, trompetbukser, store øreringe, farverigt tøj og makeup, der glimter i diskokuglens skær. I nyt outfit blev “Chiquitita” fremført, hvor smukt klaver og klap i salen understøttede sangen. Det velspillende band afrundede med fuld knald på lyden med “When I Kissed The Teacher”.  

 

Anerkendt orkester 

Det er den svenske gruppe Waterloo, der sammen med The National Symphony Orchestra of London, opfører showet. Og et show var det. De 7 strygere og 6 blæsere lavede koreografier til numrene. Det var ganske underholdende og gav showet et humoristisk præg. Siden 2001 har THE SHOW turneret med over 700 koncerter i 40 lande og mere end 2 millioner solgte billetter.

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW - a Tribute to ABBA 

Orkestret blev dirigeret af Matthew Freeman, der var en oplevelse i sig selv. Han levede sig ind i musikken og kom også frem på scenen som showmaster. 

 

Fra siddende til stående show

I anden del af showet kunne publikum ikke længere sidde i de ellers behagelige stole i Musikhusets store sal. De dansede, sang og klappede med. Først til “Take A Chance On Me”, dernæst “Super Trouper” hvor a cappella afslutningen ramte spot on, og til sidst i nok det bedst lydende nummer “The Winner Takes It All”. 

 

Hitliste af sange

Inden ekstranummeret blev ABBAs enorme sangkatalog understreget med “Knowing Me, Knowing You”, “Dancing Queen” og “Does Your Mother Know”, hvor Ulf Andersson igen kom på scenen. Denne gang i en battle med en anden saxofonist. Taget var ved at løfte sig af flere grunde. Musikken svingede, publikum klappede og der var bestemt ikke skruet ned for lyden.

 

Vurdering

ABBA lever videre. Det sørger Waterloo for. Det er ikke en let sag at genskabe den ægte ABBA lyd. Waterloo formåede det indtil flere gange, og særligt de to kvindelige forsangere både lignede og lød som Agnetha og Anni-Frid.

 

Undervejs var der momenter af ligegyldige numre, ensformighed og meget lange guitarsoloer, hvilket var overflødigt. Sangerinderne havde også en sang, hvor tonerne ikke sad i skabet, og en knækket stemme gav genlyd i salen. Men generelt gjorde de det godt. Der var ikke lange ligegyldige taler, men et historisk rids omkring sangene eller tiden havde klædt showet. Men det så vi intet af. 

 

Ekstranummeret var “Thank You For The Music”. Igen stod publikum op. Hyldede ABBA og Waterloo. Det var et festligt show, der uden tvivl vækkede minder. Fire store stjerner herfra.

 

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW - a Tribute to ABBA 

 

Musikhuset Aarhus: ABBAs sange lever videre i THE SHOW - a Tribute to ABBA 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også