Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset Aarhus: Filmsuccesen, Den skaldede frisør, bliver til stjernebesat musical

Af anders@sommersangdigital.dk

Susanne Bier og Thomas Helmig skaber musicalen, der har Xenia Lach-Nielsen, Niels Olsen, Maria Lucia, Silas Holst, Bodil Jørgensen og Benjamin Boe Rasmussen i de bærende roller.

Aarhus-premiere er den 24. april 2020 i Musikhuset Aarhus

 

The One and Only Musical Company kan i dag offentliggøre, at Susanne Biers store filmsuccesDen skaldede frisørfra 2012 med Trine Dyrholm og Pierce Brosnan i hovedrollerne bliver til en storstilet musical. DEN SKALDEDE FRISØR får verdenspremiere i den totalt gennemrenoverede Falkoner Salen på Frederiksberg d. 5. marts 2020 og rykker derefter til Aarhus, hvor den spiller i Musikhuset Aarhus fra den 24. april.

 

Det er Susanne Bier selv, der står bag musicalen med The One and Only Company i ryggen. Hun har selv skrevet manuskript til musicalen sammen med sin faste manuskriptforfatter Anders Thomas Jensen og vil i egenskab af Executive Producer være en integreret del af produktionens tilblivelse over de næste halvandet år frem mod premieren. Det er første gang, at hun bliver så involveret i en musical.

 

Thomas Helmig skriver sangene

Ved sin side får hun det vel nok største danske sangskriverikon gennem de sidste 30 år: Thomas Helmig. Manden, der i sin helt egen kategori har leveret utallige landeplager som ”Nu hvor du har brændt mig af”, ”Det er mig, der står herude og banker på”, ”Gotta Get Away from You” og ”Stupid Man”, bliver komponist på DEN SKALDEDE FRISØR. Thomas Helmig skrev titelnummeret til Susanne Biers film Den eneste ene i 1999. Sangen ”The One and Only” toppede de danske hitlister længe før, filmen fik premiere og var med til at bane vejen for den populære komedies enorme succes. Til DEN SKALDEDE FRISØR skal Thomas Helmig for første gang skabe musicalens musikalske univers.

Musikhuset Aarhus: Filmsuccesen, Den skaldede frisør, bliver til stjernebesat musical

Det er Susanne Bier, der selv tog kontakt til Thomas Helmig. Hun fortæller, da Thomas lavede titelnummeret til Den Eneste Ene, ramte han noget meget præcist ved filmen. En særlig uskyldsfuld romance som var håbefuld uden at være sentimental. Lige siden har jeg haft lyst til at lave noget med ham igen. Thomas er helt sin egen, og alligevel føler jeg et kunstnerisk slægtskab med ham, som gør, at jeg er sikker på, at hans sange til DEN SKALDEDE FRISØR vil gøre musicalen endnu mere gribende end filmen. Han mestrer at være dagligdags og dybt poetisk på én gang, og jeg havde ikke kunnet håbe på en bedre samarbejdspartner end ham.

 

Thomas Helmig supplerer, da Susanne ringede og spurgte, om jeg ville skrive sange til DEN SKALDEDE FRISØR, sagde jeg ja, før hun havde stillet spørgsmålet færdigt. Jeg har altid kunnet genkende dele af mig selv i hendes film, og siden vi arbejdede sammen sidst, har jeg håbet på, at vi kunne stikke hovederne sammen igen. Susanne og jeg taler på mange måder samme sprog, så jeg glæder mig til at springe på hovedet ned i den her musical.

 

Handlingen i DEN SKALDEDE FRISØR

Ida er frisør. Hun har mistet alt sit hår efter kemo – og hendes mand Leif er hende utro med Thilde fra bogholderiet. Philip er direktør, har mistet sit livs kærlighed ved en ulykke og er sikker på, at han aldrig finder lykken igen. Og Philips irriterende svigerinde Benedikte blander sig i alt og er bare for meget!! Så det hele er lidt rodet nu, hvor de alle sammen skal til bryllup i Italien, hvor Philips søn Patrick og Idas datter Astrid skal giftes. DEN SKALDEDE FRISØR bliver en sjov, rørende og romantisk musicalkomedie om at blive frelst af kærligheden, lige som man tror, at alt er forbi.

 

Stjernecast på scenen

Det er ikke kun bag kulisserne, at The One and Only Company har sikret sig absolutte stjernekræfter. Også på scenen kan publikum allerede nu glæde sig til at opleve nogle af landets største musicalstjerner, skuespillere, sangere og dansere.

 

I titelrollen som frisøren Ida får Xenia Lach-Nielsen sit livs rolle på scenen. Efter at have medvirket i små og større roller i musicals og musikteaterproduktioner gennem de sidste 20 år, fik hun sit helt store gennembrud sidste vinter som Florence i den nye opsætning af Chess, der blev en succes i hele landet. Som direktøren Philip, der må gå så meget igennem, før han igen oplever kærligheden, bliver det den gamle kending fra Den eneste Ene, Niels Olsen, der skal løfte opgaven.

 

I rollerne som Patrick og Astrid kan publikum glæde sig til at møde sin generations to største danske musicalstjerner, Silas Holst og Maria Lucia. Silas Holst har de senere år haft glansroller i Grease,Dirty Dancing,Crazy for You,Anything Goes ogSaturday Night Fever og brillerede senest iThe Book of Mormon på Det Ny Teater. Og Maria Lucia har senest haft stor succes i bl.a.Jordens Søjler på Østre Gasværk Teater samtChicagoogAnnie Get Your Gun på Det Ny Teater, mens hun netop har haft premiere på musicalversionen af filmenGhosti Stockholm, hvor hun spiller Molly.

 

Den eneste genganger fra filmen bliver Bodil Jørgensen, som dengang spillede Idas frisørkollega og nu skal lægge krop og stemme til rollen som den intrigante svigerinde Benediktemed fut i snakketøjet og knald på hormonerne. Som Idas skvat af en mand, bulderbassen Leif, ses Benjamin Boe Rasmussen, og i øvrigt medvirker et stort ensemble af sangere og dansere.

 

Til at styre tropperne bliver Frede Gulbrandsen forestillingens instruktør. Han har stået i spidsen for succeser som bl.a.Røde Orm for Det Kongelige Teater,Cirkus Summarum for DR ogSkammerens Datter på Østre Gasværk Teater og har også bl.a. instrueret Holberg i Norge, Shakespeare i Sverige og Ibsen i Kina. Forestillingens koreografi skabes af The One and Only Companys huskoreograf Tim Zimmermann, som har skabt dansetrin til bl.a.Grease, Dirty Dancing ogSaturday Night Fever. Resten af det kunstneriske hold offentliggøres på et senere tidspunkt.

 

Billetsalget til DEN SKALDEDE FRISØR er startet i dag på Billetlugen.dk

 

Medvirkende

Ida – Xenia Lach Nielsen
Philip – Niels Olsen
Patrick – Silas Holst
Astrid – Maria Lucia
Benedikte – Bodil Jørgensen
Leif – Benjamin Boe Rasmussen

 

Det kreative hold

Instruktør – Frede Gulbrandsen
Dramatikere – Susanne Bier og Anders Thomas Jensen
Komponist – Thomas Helmig
Arrangør og kapelmester – Joakim Pedersen
Koreograf – Tim Zimmermann
Executive Producer – Susanne Bier
International Executive Producer – Jesper Winge Leisner

 

Spillesteder

Falkoner Salen Frederiksberg og Musikhuset Aarhus

Premiere:
Verdenspremiere: 5. marts 2020
Aarhus-premiere: 24. april 2020

Foreløbige spilleperioder:
København: Den 5. marts – den 22. marts 2020
Aarhus: Den 24. april – den 9. maj 2020

Spilletider:
Onsdag-fredag kl. 20.00
Lørdag kl. 15.00 og 20.00
Søndag kl. 15.00

Priser:
Fra 198 – 1025 kr. ex. gebyr

Billetbestilling:
www.billetlugen.dk

 

 

 

Del artikel

Andre læser også