Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset Aarhus: Sanne Søndergaard taber kontrollen i nyt show

Af anders@sommersangdigital.dk

Sanne Søndergaard tager i foråret 2019 på en landsdækkende turné med et spritnyt comedyshow med titlen Kontroltaber. I showet går Sanne i kødet på alt det, vi ikke kan styre, og undersøger, hvorfor det er så meget værre, når en kvinde taber kontrollen. Kontroltaber tager på turné i hele landet fra januar til marts 2019.

 

Det værste, en kvinde kan gøre, er at tabe kontrollen… Nej, det værste, en kvinde kan gøre, er at være kontrolfreak! Hun skal være afslappet, men hun skal have styr på tingene. Altså på en afslappet måde. Hvor hun har styr på tingene. Fik jeg nævnt, at hun skal virke afslappet!?

 

Som de fleste kvinder har Sanne Søndergaard et anstrengt forhold til kontrol. For lidt kontrol er lig med katastrofer og kønssygdomme. Men for meget kontrol betyder, at folk ser dig som en pernitten perfektionist, en sygelig 12-talspige, en emsig kælling.

Musikhuset Aarhus: Sanne Søndergaard taber kontrollen i nyt show

Det er emnet for Sanne Søndergaards kommende show Kontroltaber, som får premiere på Bremen Teater 24. januar 2019 (med forpremiere på Harders i Svendborg 10. januar og i Musikhuset Aarhus 17. januar). Showet tager derefter på turné og kan opleves på teatre og spillesteder i hele landet frem til marts.

 

Sanne fortæller om det kommende show:

Jeg vil gerne udforske kontrolbegrebet i forhold til mænds og kvinders meget forskellige måde at forholde sig til det på. Ikke mindst på samfundsplan, hvor kvinder forventes altid at skulle være i total kontrol – også over mænds adfærd. Som det blev pinligt tydeligt i kølvandet på #metoo-kritikkens enstemmige:

“Hvorfor siger kvinder ikke bare fra?” Jamen altså, hvorfor styrer mændene sig ikke bare til at starte med!? Og når den debat først ruller, gælder det virkeligt om ikke at tabe kontrollen over temperamentet.

 

 

#metoo med funny bones

Sanne Søndergaard er én af Danmarks skarpeste samfundsrevsere. Hun laver komik med indhold og foredrag med humor.

 

Kontroltaber følger i kølvandet på en række succesfulde shows, der alle kredser om emner som kønsroller, sociale koder og feministiske forundringer – emner, som Sanne har beskæftiget sig med længe før, der var noget, der hed ”#metoo”.

 

Hendes seneste show Sindssyg Kælling fra 2017 spillede over hele landet, og både publikum og anmeldere var begejstrede. Berlingske skrev: “Sanne Søndergaards “funny bones” er tydelige”, og Politiken fortalte: “Sanne Søndergaard affyrer femi-humoristiske fordomme, så man nærmest græder af grin”.

 

  1. januar: Aarhus, Musikhuset Aarhus BILLETTER (forpremiere)
  2. januar: Silkeborg, Kedelhuset BILLETTER
  3. marts: Aarhus, Musikhuset Aarhus BILLETTER

 

 

 

 

 

 

Del artikel

Andre læser også