Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Her er programmet: Musikhuset inviterer til festival med stærke navne

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: Jonas Høholt // Musikhuset
Foto: Jonas Høholt // Musikhuset

GrimFest finder normalt sted i august på en gård i Brabrand, hvor festivalen startede i den allermest uformelle ånd som en forvokset havefest for 20 år siden.

Nu rykker Grim x Musikhuset den hyggelige gårdstemning indenfor, når GrimFest for første gang nogensinde indtager Musikhuset for en dag i en helt særlig og kærlig takeover.

Publikum kan se frem til en endagsfestival med hele 10 stærke musiknavne, der går på scenen lørdag den 18. november 2023.

Katinka Band, Den Sorte Skole, I Got You On Tape, Claus Hempler, Mercenary, Angående Mig, USSEL, Ivan$ito, Nella og ØNDI optræder alle til festivalen, oplyser Musikhuset i en pressmeddelelse.

”Vi garanterer en fed dag i Musikhuset, hvor intet bliver helt, som det plejer. Musikken er dog som altid i centrum med et spændende lineup, der mønstrer en bred vifte af genrer – rock og pop, indie, hiphop, elektronisk og endda reggaeton. Sammen med de skønne folk fra GrimFest gentænker vi også rammerne for oplevelsen, der får et nyt og særligt twist,” udtaler Jeppe Uggerhøj, der er kunstnerisk chef i Musikhuset.

Uventede indslag i vente

GrimFests alternative tilgang til kulturlivet præger dagen med en række skæve og uventede indslag – hentet direkte ud af Brabrands grønne kulturhjerte.

Her er programmet: Musikhuset inviterer til festival med stærke navne
Den Sorte Skole er en af de 10 navne, der indtager Musikhuset den 18. november. PR-foto

For eksempel er det med sikkerhed første gang i Musikhusets mere end fire årtier lange historie, at en skate-konkurrence løber af stablen mellem husets fire glasvægge.

Eftersom det aarhusianske skatermiljø kan fejre 20 års jubilæum i favnen på GrimFest som en integreret del af festivalens DNA, har det været naturligt at bringe det aspekt med indenfor i varmen.

Fra Grimhøj til Aarhus C – det er årets idé

Aage Stokholm, grundlægger og ejer af GrimFes

Læg dertil en velkomst med klaverhygge, poetry slam, byens mest uhøjtidelige og originale dj’s og Jysk Mesterskab i bilkort.

Et skud solskin i november

Dagen bliver bundet sammen af konferencieren og hiphopperen Henrik Hass, der veloplagt introducerer løjerne.

Tilsammen udgør festivalen opskriften på en ekstra saltvandsindsprøjtning af sensommerens gode festivalånd bragt i ly for efterårets riv og rusk i Musikhusets smukke rammer.

Programmet til endagsfestivalen er håndplukket – bl.a. med stor kærlighed til de spirende talenter og kunstnere, der gennem årene har fået en tilknytning til GrimFest.

“Når man bliver tilbudt at låne Musikhuset som legeplads, er det en fantastisk chance for at give det, vi normalt laver om sommeren, en sejrsrunde og et ekstra liv i vinterhalvåret. Og hvem trænger ikke til et skud solskin i novembermørket? GrimFest og Musikhuset deler et fælles værdiforum med kunst og kultur af høj kvalitet som evigt omdrejningspunkt, så samarbejdet føles trods vores indbyrdes forskelligheder indlysende. Fra Grimhøj til Aarhus C – det er årets idé,” udtaler Aage Stokholm, der er grundlægger og ejer af GrimFest.         

Foreløbig spilleplan:

 • 15.00 Katinka Band, Store Sal
 • 16.00 Skate contest, Foyer
 • 17.00 Angående Mig, Store Sal
 • 18.00 Nella, Foyer
 • 19.00 Claus Hempler solo, Store Sal
 • 20.00 ØNDI, Lille Sal
 • 20.00 Ivan$ito, Foyer
 • 21.00 I Got You On Tape, Store Sal
 • 22.00 Mercenary, Lille Sal
 • 23.30 Ussel, Foyer
 • 00.30 Den Sorte Skole dj set, Foyer


Derudover er der på Musikhusets Caféscene dagen igennem underholdning med klaverhygge, Brun Lummerfunk feat. Jakob Domino & Jakob Elvstrøm, HAPS: Hele Aarhus’ Poetry Slam, Emil Otto, Jysk Mesterskab i Bilkort og DJ Far & Søn.

Billetter til festivalen koster 390 kroner (børn, unge og studerende kan købe billet til rabatpris) og kan købes lige her

Del artikel

Andre læser også