Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset Aarhus løfter sløret for nyt program

Af anders@sommersangdigital.dk

Musikhuset Aarhus har offentliggjort programmet for resten af kulturhovedstadsåret og afsløret store satsninger i det kommende år. Det nye program kommer efter et halvår med rekord mange gæster i salene.

 

Verdenspremiere på Bier Trilogien, Ringenes Herre Live for første gang nogensinde i Skandinavien og masser af shows, comedy og koncerter. ”Vi sætter fuldt tryk på kulturkedlerne i dette efterår, hvor Musikhusets bidrag til kulturhovedstadsåret kulminerer. Vi har samlet en perlerække af landets bedste kunstnere på tværs af stilarter i Bier Trilogien, og vi glæder os til at præsentere resultatet for vores gæster ved tre formidable verdenspremierer i efteråret. Med skabelsen af disse tre nye værker gentænker vi Musikhusets rolle som kulturinstitution i en helt ny position, hvor vi har mere på spil kunstnerisk og økonomisk,” siger Musikhusets programchef Mette Kier.

Musikhuset Aarhus løfter sløret for nyt program

Første sang til Bier-musical offentliggjort

Samtidig med det nye program bliver den allerførste sang til musicalversionen af Susanne Biers Efter Brylluppet frigivet. Sangen Anna, Tilgiv Mig, der er komponeret af Tim Christensen i samarbejde med Peter Sommer, bliver sunget af Erann DD. Sangen er en i en række af helt nye sange skrevet eksklusivt til musicalen af bl.a. Anne Linnet, Peter A.G., Mads Langer og Sys Bjerre. Musikerne skriver sange til hver deres karakter i musicalen, og bliver fremført på scenen af blandt andre Cecilie Stenspil, Erann DD, Kasper Leisner, Andy Roda og Barbara Moleko.

 

Historisk godt halvår

Det nye program er på gaden efter et historisk godt halvår i Musikhuset. Gæsterne er valfartet til husets seks sale i årets seks første måneder. Med 210.273 betalende gæster og en belægning på 83 procent slår Musikhuset sidste års rekord. Det gør første halvår af 2017 til det bedste i husets historie målt på de parametre. ”Vi er meget begejstrede for, at så mange vælger at besøge Musikhuset for at få en god oplevelse. Det er stærkt motiverende for at løfte niveauet yderligere. Det har vi både gæstetal og økonomi til. Både i år, hvor vi præsenterer vores mest ambitiøse program nogensinde, men også i årene efter 2017”, siger direktør i Musikhuset Jan Christensen.

 

Stor klassisk satsning

På det klassiske program i efteråret er den rumænske stjernesopran Angelina Gheorghiu og den totalt udsolgte koncert med verdensstjernen Anohni, der giver koncert med Aarhus Symfoniorkester. Også det berømte drengekor Wiener Sängerknaben og den legendariske pianist og komponist Philip Glass lægger vejen forbi Musikhuset. Den klassisk musik smelter sammen med film, når Ringenes Herre Live med Aarhus Symfoniorkester for første gang nogensinde kan opleves i Skandinavien. De tre forestillinger i Store sal har længe været udsolgt, men nu kan fans se frem til den anden film i trilogien, som ligeledes præsenteres eksklusivt i Musikhuset sammen med Aarhus Symfoniorkester og et kæmpe kor. Billetterne til Ringenes Herre Live – De to tårne går i salg i dag.

 

Godbidder for enhver smag

Musikhusets nye program er spækket med oplevelser indenfor alle genrer. Til musicalelskerne bydes der på store danskproducerede musicals som Efter Brylluppet, Seebach og Flashdance. Til koncertfolket byder programmet på Anohni, Carpark North, Sissel Kyrkjebø, Duné, Tina Dickow, Zapp Zapp, Gangway, ida Corr, Søren Huss, Dicte/Hempler, Povl Dissing og Benny Andersen, Niels Lan Doky, Sebastian og mange flere. Den Kongelige Ballet sørger traditionen tro for forrygende flot familieballet, når de besøger Aarhus mellem jul og nytår med det klassiske juleeventyr Nøddeknækkeren. Musikhuset byder også på shows med nogle af landets sjoveste komikere. Den Korte Radioavis tager tager deres populære show til scenen og komikerne Christian Fuhlendorff, Andreas Bo og Carsten Bang sørger for at massere lattermusklerne. Den Jyske Opera og Aarhus Symfoniorkester sørger som sædvanlig for et stærkt program for operaelskere og det klassiske musikpublikum. Musikhuset byder også på op mod 300 gratis koncerter og arrangementer for alle aldre.

 

 

UDVALGTE HØJDEPUNKTER I MUSIKHUSETS PROGRAM

 

16-22/8: Bier Trilogien: Brødre – som opera af Kasper Holten

Den Jyske Opera producerer Biers stærke trekantsdrama Brødre som opera. I spidsen står Kasper Holten, der er operachef på Royal Opera House i London. Brødre er en moderne, men tidløs historie om broderskab, krig og kærlighed skrevet af Anders Thomas Jensen. Filmen fra 2004 blev i 2009 genindspillet i USA under titlen Brothers med Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal og Natalie Portman i hovedrollerne.

 

Operaen er en del af Bier Trilogien, hvor Susanne Biers tre mesterværker Efter Brylluppet, Brødre og Elsker dig for evigt bliver forvandlet til musical, opera og dans. I spidsen for de tre forestillinger, der får verdenspremiere i Musikhuset, står de tre stjerneinstruktører Peter Langdal, Kasper Holten og Marie Brolin-Tani. Bier Trilogien bliver sat op i samarbejde med Betty Nansen Teatret, Den Jyske Opera, Black Box Dance Company og Aarhus 2017.

 

8-10/9: Ringenes Herre Live: Eventyret om ringen med Aarhus Symfoniorkester

Kom med til Midgård med Frodo, Aragorn, Legolas og Gandalf, når Musikhuset viser blockbusteren Ringenes Herre Eventyret om ringen, som man aldrig har oplevet den før. Howard Shores prisvindende musik bliver spillet live af Aarhus Symfoniorkester sammen med den storslåede film, et kor på 80 mand og et drengekor på 40. Intensiteten øges, og publikum kommer helt sikkert ud på kanten af stolen, når de følger kampen om ringen i Saurons skygge.

 

23/9-7/10: Bier Trilogien: Efter brylluppet – som musical af Peter Langdal

Den tredobbelte Reumert-vinder Peter Langdal står i spidsen, når Musikhuset, Aarhus 2017 og Betty Nansen Teatret bringer Susanne Biers Oscarnominerede film til scenen. Når Efter Brylluppet går fra det hvide lærred til de skrå brædder, bliver det med musik af Mads Langer, Tim Christensen, Anne Linnet, Peter A.G. og Sys Bjerre. Erann DD spiller hovedrollen som den idealistiske Jacob. Han skal spille sammen med Cecilie Stenspil og Kasper Leisner, der indtager de bærende roller som Jørgen og Helene. Med på holdet er også Barbara Moleko, Andy Roda, Hanne Uldal, Lea Thiim Harder, Anna Stokholm og mange flere. Sammen skaber de en musikalsk teaterforestilling ud af Biers rørende skæbnefortælling om mennesker, som er knyttet sammen af følelsesmæssige og genetiske bånd. Musicalen får verdenspremiere i Musikhuset den 23. september og fortsætter efter Aarhus til Købehavn, hvor den spiller på Betty Nansen Teatret.

 

4/11 Angela Gheorghiu

Aarhus får besøg af en absolut verdensstjerne, når den rumænske stjernesopran Angela Gheorghiu til november giver koncert i Musikhusets Symfonisk sal.

Angela Gheorghiu beskrives med æresfrygt som én af de sidste store operadivaer. Hun er gennem sin karriere blevet overdynget med priser og anmelderroser og er af The Sunday Times blevet kaldt en værdig afløser for Maria Callas.

 

7-12/11: Bier Trilogien: Elsker dig for evigt – som moderne danseforestilling af Marie Brolin-Tani

Den internationalt anerkendte koreograf Marie Brolin-Tani forvandler den tragiske kærlighedshistorie Elsker dig for evigt om en mand, der bliver lam til en moderne og gribende danseforestilling. På scenen er de dygtige dansere fra Black Box Dance Company, og musikken bliver leveret live af Pernille Rosendahl.

 

10/11: Carpark North

Der er lagt op til en eksplosiv musikoplevelse, når Carpark North i efteråret indtager Scandinavian Congress Center.

Med et nyt album i ryggen og utallige hits i rygsækken kan publikum se frem til at blive blæst omkuld af Carpark North. Bandets storladne electro-rock passer perfekt til de store scener. Nu står Danmark for tur, og i november 2017 tager Carpark North på en eksklusiv arenatour, hvor de gæster SCC i Aarhus.

 

18/11: Anohni in Concert

Den britisk/amerikanske kunstner Anohni giver sammen med Aarhus Symfoniorkester en eksklusiv koncert i Musikhusets Store sal. Anohni er kendt for sin smukke, delikate, nærmest overjordiske sangstemme og brød igennem den musikalske lydmur i 2005 som forsanger i bandet Antony and the Johnsons. Debutalbummet modtog den fornemste britiske musikpris, en Mercury Award, for årets album. Anohni er inviteret af Aarhus 2017 som ’artist-in-residence’. Koncerten er kulminationen på hendes ophold i Aarhus.

 

18/11 Philip Glass Works for Piano

Legenden Philip Glass gæster Musikhuset med en eksklusiv koncert, der byder på Glass´ kompositioner for solo-klaver. Værkerne spilles af Glass selv samt gæstepianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl og Maki Namekawa. Koncerten afsluttes med verdenspremieren på Glass’ nye værk Distant Figure, Passacaglia For Piano, der er komponeret særligt til Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

 

19/11 Philip Glass The Complete Piano Etudes

Philip Glass´ samlede piano etuder (1-20) er et mesterværk i moderne musikhistorie og anerkendt for dets musikalske intimitet og kompleksitet. Hele samlingen af The Etudes opføres som ét program af Philip Glass og pianisterne Anton Batagov, Aaron Diehl, Maki Namekawa og danske Tanja Zapolski.

 

29-30/12: Den Kongelige Ballet og Aarhus Symfoniorkester: Nøddeknækkeren

Det er blevet en tradition, at Den Kongelige Ballet besøger Musikhuset mellem jul og nytår. I år vender mesterværket Nøddeknækkeren tilbage. Der er julestemning for hele familien af højeste karat, når lille Marie begiver sig afsted på en farefuld og magisk rejse sammen med sin prins. De kongelige balletdansere danser Nøddeknækkeren i Balanchines originale version i Anthony Wards magisk hyggelige juleunivers. Fra orkestergraven spiller Aarhus Symfoniorkester Tjajkovskijs betagende og ikoniske musik.

 

3/3 2018: Die Wiener Sängerknaben

Oplev Wiens berømte drengekor, der er et af verdens ældste drengekor, når de giver koncert i Musikhuset Aarhus. Koret består af drenge, der er mellem ni og 14 år gamle, og optræder hver søndag med Vienna Philharmonic Orchestra og medlemmer af Wiens Statsopera kor i Wiens Kejserlige Kapel. Det har de gjort siden 1492, og koret har fungeret i sin nuværende form siden 1926. Koret har hvert år en stor verdensturné og henryker publikum på alle kontinenter. I 2018 er det Danmarks tur til at få besøg af Die Wiener Sängerknaben.

 

21–29/4 2018: Seebach – The musical

Musikhuset bliver i 2018 fyldt med nogle af de største pophits fra de seneste 50 år, når musicalen Seebach indtager scenen. Fredericia Teaters nye danske musical fortæller historien om to af Danmarks største popkoryfæer gennem alle de store hits.

 

8-10/9: Ringenes Herre Live: De to tårne med Aarhus Symfoniorkester

Kom med til Midgård med Frodo, Aragorn, Legolas og Gandalf, når Musikhuset viser blockbusteren Ringenes Herre De to tårne, som man aldrig har oplevet den før. Howard Shores prisvindende musik bliver spillet live af Aarhus Symfoniorkester sammen med den storslåede film, et kor på 80 mand og et drengekor på 40. Intensiteten øges, og publikum kommer helt sikkert ud på kanten af stolen, når de følger kampen om ringen i Saurons skygge.

 

20-28/4 2019: Flashdance – The musical

Genoplev den ikoniske kærlighedsfilm Flashdance, der i 2019 rammer Musikhuset i en ny, stor dansk musicalversion med Silas Holst og Sicilia Gadborg i hovedrollerne. Med musicalen fortsætter Musikhuset samarbejdet med Jesper Winge-Leisner og The One and Only Company om at bringe store musicals til Aarhus. Tidligere har samarbejdet bragt kæmpesucceser som Saturday Night Fever, Dirty Dancing og Den eneste ene til Musikhuset.

 

Fakta om Musikhuset i Aarhus 

Musikhuset Aarhus er Nordens største musikhus og beriger, bevæger og begejstrer hvert år mere end 600.000 gæster. Med storslået akustik og smuk arkitektur danner husets seks sale og ni scener ramme om mere end 1.200 arrangementer årligt. Musikhuset byder på oplevelser inden for alle genrer. Børneforestillinger, koncerter, musicals, comedy, dans, teater, opera, symfonikoncerter samt møder, events og konferencer for erhvervslivet. Der er også masser af gratis aktiviteter og mulighed for at nyde husets café og restaurant johan r.

 

Musikhuset er et musikalsk kraftcenter, der udover at trække de største musikere til Aarhus huser seks lokale og toneangivende aktører: Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus Symfoniorkester, Den Jyske Opera, teatergruppen Filuren og Comedy Zoo Aarhus.

 

Musikhuset ligger i hjertet af Aarhus og udgør sammen med ARoS, Århus Festuge, Ridehuset, Aarhus Musikskole, Bora Bora og Godsbanen et kulturelt kraftcenter midt i byen.

 

For mere info se her:

 

Del artikel

Andre læser også