Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

Af Jeppe Honoré

Robbie Williams er det ultimative hovednavn på plakaten til årets Smukfest. Onsdag aften havde han samlet både sine egne og andres største hits og krydret dem med showmanship, billige tricks og dårlige vittigheder. Det viste sig at være en effektiv kombi, der faldt i folks smag, og årets Smukfest blev skudt i gang med maner.

 

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

 

Smukfest har de seneste sæsoner lidt under en konsekvent mangel på potente internationale hovednavne. Bunden blev ramt i fjor med en pinagtig playbacksceance i skikkelse af Britney Spears. Det må være den benhårde konsekvens af en udsolgt festival før offentliggørelsen af musikprogrammet, som vi gæster må sluge. I år havde bookerne igen hyret en  90’er-darling til at sparke festivaldagene i gang. En lang og til tider langtrukken jubilæumskoncert kort tid før afholdt ikke publikum fra at blive hængende til det ultimative hovednavn. Og det gik ikke stille for sig.

 

Showmanship og billige tricks

Krydret med en god portion selvironi besteg Robbie Williams scenen til tonerne af “National Anthem of Robbie”, hvorefter bandet satte gang i superhittet “Let Me Entertain You”. Og det fik de lov til. Aftenen bød på platheder og jokes, der faldt hårdt til skovbunden, men Robbie er en star og gør, hvad der passer ham. Flere publikummer af hunkøn på første geled fik en oplevelse for livet under koncerten. For eksempel blev en kvinde lovet en t-shirt og et backstagemøde med Take That-ikonet, hvis hun kunne lyrikken til den forestående sang. Det var intet problem. En anden blev hevet op til dans. Til sidst kom Robbie på scenen iført en dansk landsholdstrøje med påtrykt efternavn. Når man kan alverdens velfungerende scenetricks, er det en tilforladelig kompensation for et vokal, der har set bedre dage og et band, der spillede lettere nuanceforladt. Plat og ligegyldigt var det også, da publikum i fællesskab skulle sende en videohilsen til konen i England. Men publikum elskede det, så lad gå.

 

Ensemble af coversange

Aftenens koncert var i høj grad præget af fællessang, hvor især “Angels” næsten fik bøgetræerne til at miste rodfæstet. Robbie Williams er en mand med mange hits i bagagen og råder over et populært bagkatalog. Derfor kan det undre, at stjernen alligevel havde valgt at have så mange covernumre på aftenens sætliste. Jo, det er da altid storladent at høre en kæmpe forsamling synge “We Will Rock You” og “Living On A Prayer” i kor, men er det også nødvendigt? Til en familieduet i form af “Sweet Caroline” havde Robbie medbragt farmand, og der kan ikke slås tvivl om showman-genernes ophav.

 

Et godt match

Smukfest er en festival, der prioriterer underholdning over god smag. Programmet er lavet til publikum og ikke omvendt. Derfor var Robbie Williams med sin farhumor, overfladiske sceneseancer og yderst karaokevenlige sangskat det perfekte valg til at sparke festivalen i gang med maner. Robbie Williams leverede en skovfest og levede aldeles op til publikums forventninger om fællessang i bøgeskoven, som de kender det. De sikre valg er ikke altid de værste.

 

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

 

 

Sætliste:

Let Me Entertain You

Monsoon

We Will Rock You (Queen)

Land of 1000 Dances (Chris Kenner)

Come Undone

Sweet Caroline (Neil Diamond)

It Wasn’t Me (Shaggy)

Love My Life

Something Stupid (Carson and Gaile)

Tripping

Millennium

Hot Fudge

Feel

Kids

Rock DJ

She’s the One (World Party)

Angels

My Way (Claude François)

 

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

Når banaliteterne sejrer: Robbie Williams leverede eksplosiv skovfest

 

 

 

Del artikel

Andre læser også