ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Når festen slutter: sådan tackler du et alkoholmisbrug

Af Annoncør

Oplever du, at du nogle gange får lidt for meget at drikke? Selvom vi lever i en drukkultur, kan det være svært at bedømme, hvornår forbruget tager overhånd. Et alkoholmisbrug kan se forskelligt ud fra person til person. Om det er dig selv, eller om du er pårørende til en person med et misbrug, er det vigtigt at det bliver italesat. Hvis ikke et alkoholmisbrug håndteres i tide, kan det udvikle sig til alkoholisme. Nedenfor finder du et par gode råd til, hvordan du tackler et alkoholmisbrug.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Det gode liv

Tegnene på et misbrug

Grænsen mellem et sundt forbrug og et misbrug kan være hårfin. Oftest er det pårørende der kan spotte et misbrug tidligere end den person der har problemet. Alligevel er der nogle tegn som selv den enkelte kan tage stilling til, hvis de mistænker at de har et misbrug. Eksempelvis kan et misbrug karakteriseres af, at personen ikke kan stoppe med at drikke, selv hvis de prøver at lade være. De har måske en følelse af skam forbundet med deres alkoholforbrug, og måske skjuler de det for pårørende. Misbrugere kan ofte også drikke rigtig meget, da de har en øget tolerance overfor alkohol. Netop derfor oplever misbrugere også en højere grad af abstinenser ved at stoppe, hvilket gør det svært og ubehageligt at gøre en ende på misbruget.

Hvis dette lyder bekendt, kan du med fordel læse op på andre symptomer, samt mulighederne for behandling.

Et misbrug kommer i mange former

Hvis du mistænker at en bekendt har et alkoholmisbrug, kan det være fristende at lede efter de stereotype spor. Måske ser vi for os en person, der ikke kan styre sig i nattelivet, eller som får lidt for meget til julefrokosten. Man leder måske efter plastikposer med tomme flasker. Men alkoholmisbruget kan også ses i den tilgang personen har til alkohol, samt hvilken rolle det spiller i personens hverdag. Det er meget normalt at nyde et glas vin i slutningen af en lang og stresset dag. Men bruger personen et glas vin til at håndtere svære følelser, og sker det flere gange om ugen? Så kan der være tale om begyndelsen på et misbrug. Når alkohol bruges selvmedicinerende, kan det udvikle sig til et misbrug.

Ved at være opmærksom på egne- og pårørendes vaner kan du bekæmpe et misbrug, inden det udvikler sig til alkoholisme.

Husk, at der ikke er nogen skam i at søge om hjælp. 

 

Del artikel