Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Når håndmadder er håndværk – Slagter-Riget

Af Line Ingwar Karlsen

I M.P. Bruuns Gade, lige over for Sankt Pauls Kirke og ved siden af Butlerbar, ligger en rigtig slagter. En af de få, som stadigvæk har stoltheden over for faget intakt. Det er et sandt kødmekka. Her er alt hjemmelavet. Det er ligefrem en fornærmelse at spørge, om noget er hjemmelavet. For det er en selvfølge. I den ene ende af slagteren er et lille smørrebrøds udsalg. Ikke sådan et hvor tørre stykker står til udstilling i et glasmontre. Nej. Her smører man smørrebrødet, mens man venter. Det skal være frisk og nysmurt. Sådan er det. Dog kan du også godt bestille det i forvejen, men de 20 – 25 gange jeg har hentet frokost der, har jeg ventet på det.

Slagter-Riget i Aarhus

Håndmadder versus smørrebrød

Diskussionen om, hvornår det er smørrebrød, og hvornår det er en håndmad, er ikke klar. Og dog. Højt belagt smørrebrød skal normalt spises med kniv og gaffel, mens håndmadder kan spises uden. Det holder, måske, ikke helt hos Slagter-Riget. Her er håndmadderne pyntede og højt belagte. Men det gør ikke noget, tværtimod.

En kasse handmadder fra Slagter-Riget i Aarhus

Vi bestilte ni stykker luksushåndmadder. Der er frit valg angående pålæg. Du kan se, hvad der ligger i køledisken. De skærer pålægget, mens du ser på. God stil. Vi nappede deres rullepølse, fiskefilet, oksebryst, dyrlægens natmad, roastbeef og flæskesteg. Nogle af dem tog vi to af.

Fiskefilet fra Slagter-Riget i Aarhus

Fiskefileten var ikke friturestegt – tak for det. Friture og rødspætter hører på ingen måde sammen. Tyk og fin fisk. Rullepølsen var efter deres egen opskrift. Fast i det og ikke fed. Godt krydret og blandt de bedste i byen.

Et stykke med rullepølse fra Slagter-Riget i Aarhus

Af andre stykker, vi kan fremhæve, er deres oksebryst. Tykke flotte skiver. Perfekt. Peberrod i to varianter.

Et stykke med oksebryst fra Slagter-Riget i Aarhus

Hvor svært kan det være. Der er smør på brødet. Ikke et tykt lag, men medium vil jeg sige. Generelt er der meget tilbehør på pålægget. Det er fint, men mindre kunne også gøre det.

Dyrlægens natmad fra Slagter-Riget i Aarhus_

Hvis Slagter-Riget kan klare mere ros for deres old school kreationer, så vil det være, at der er godt med syre i deres tilbehør. Herunder citroner, syltet agurker, rødbeder, syltede rød peber mv. Det sætter jeg stor pris på. Se billederne nedenfor.

Et stykke med roastbeef fra Slagter-Riget i Aarhus

Et stykke med steg fra Slagter-Riget i Aarhus

Prisen

De billigste håndmadder koster 12 kroner. Luksus-udgaven koster 19,50. Smørrebrødet 28,50, mens de kæmpestore stykker i luksus-modeller koster 33,50. Jeg har smagt samtlige kategorier – op til mange gange. Jeg har to foretrukne. Den til 19.50 og den til 28,50. Vi betalte 19,50 stykket, gange ni stykker er 175,50. Det er svinebilligt. Alt pålæg er hjemmelavet, og der er sans for detaljen.

 

Vurderingen

I klassen old school smørrebrød er det godt. Ingen tvivl. Skiverne er tykke. Alt er frisk. Det er nysmurt og ingen overraskelser. Det er som at komme hjem igen. Intet nyt, men det er heller ikke meningen. Priserne er i orden. Det er på ingen måde dyrt. Tværtimod. Betjeningen er frisk. De er vant til at bestille noget. Dermed ikke sagt der ikke er tid til en snak, for det er der. Men man kan godt lave noget samtidig med. Du kan hente smørrebrød hele dagen – også til aften. Det er et plus hos mig. Udover det, så er Slagter-Riget ikke nogen nærigrøve. Der er ikke sparet på noget. Uanset om du skal have tre stykker til frokost eller 54 stykker til den store frokost, så er kvaliteten i orden. Jeg har prøvet begge dele. En ubetinget anbefaling er kun på sin plads. Old school smørrebrød uden snak, og bedre end i gamle dage. Hvis du ikke har været hos slagteren over for Sankt Pauls Kirken, så får du en opfordring herfra.

 

Slagter-Riget
M.P. Bruuns Gade 64
8000 Århus C
Tlf: 86 12 33 82
CVR: 30575474
info@slagter-riget.dk
Website

 

Åbningstider
Mandag – torsdag fra 07.30 – 17.30
Fredag fra 07.30 – 18.00
Lørdag fra 07.30 – 14.00

 

Del artikel

Andre læser også