Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nationalparkguide: Jeg kan stille uret efter de første cyklende fra Aarhus

Snart er nationalparkguiderne på plads i Nationalpark Mols Bjerge, og de melder om et stigende antal besøgende fra Aarhus

 

Nele Lohrum, der er guide i Nationalpark Mols Bjerge for tredje gang i år, melder om flere og flere gæster for hvert år – og især fra Aarhus. ”Det er som om de har opdaget, at Nationalpark Mols Bjerge ikke er længere væk end en cykeltur,” siger hun. Cykelturisme er blevet et hit, og mange unge pakker rygsæk og sovepose for at nyde natur og aktiviteter.

 

 ”Jeg kan næsten stille klokken efter dem. Mellem klokken 11.15 og 11.30 kommer de første cyklende fra Aarhus langs kysten. Det passer med, at de tager afsted ved 9-tiden. De spørger ofte efter shelters til overnatning. Der er rift om dem, men vi har jo også flere campingpladser i området,” smiler hun.

 

Står derude alle ugens syv dage

Nele Lohrum har været guide i nationalparken i to år, og hun glæder sig til igen at være gæsternes sikre støtte ved Kalø. Andre guider er posteret ved Øvre Strandkær midt i Mols Bjerge og ved Blå Station på Vibæk Strand tæt på Ebeltoft.

 

Nogle af nationalparkens mange frivillige er ligesom de forrige år også med på de tre stationer og bidrager med deres indsats og unikke viden.

 

Guiderne står der i højsommeren fra 29. juni til 11. august parat til at hjælpe turisterne med alskens forskellige spørgsmål. Det kan være lige fra hvor nærmeste toilet er til spørgsmål om flora og fauna, historie, seværdigheders beliggenhed etc.

 

Har forlænget sæsonen

Besøgstallet i nationalparken er som nævnt støt stigende. Mange søger naturen, men Nele Lohrum er også sikker på, at de mange aktiviteter tiltrækker.

 

Der var for eksempel fuldstændig udsolgt på sejlturene med veteranskibet Skødshoved sidste sommer, og fuldt hus på alle snorkelturene. Vi måtte endda forlænge sæsonen og gav ekstra snorkelture til blandt andet efterskoler, fortæller Nele Lohrum. Alle de ture kan bookes i forvejen på nationalparkoutdoor.dk

Nationalparkguide: Jeg kan stille uret efter de første cyklende fra Aarhus

Der er også sejlture og snorkelture i år, men også mange andre guidede ture, blandt andet i Ebeltoft, til Karlsladen og Jagtslottet samt nationalparken rundt i nationalparkbussen. ”Der er jo i det hele taget noget for enhver smag i nationalparken,” mener nationalparkguiden.

 

Elsker jobbet som guide

Hun er glad for at bruge sin sommer i nationalparken. ”Det er spændende at være guide. Jeg er glad for at formidle og fortælle om noget, gæsterne måske ikke har vidst eller set før. Det er også dejligt, når turisterne oplever, at de befinder sig midt i et helt unikt istidslandskab,” siger Nele Lohrum.

 

Det er hendes tredje sommer som nationalparkguide. I år er noget ganske særligt, idet det er 10-året for Nationalpark Mols Bjerge. Ud af de seks guider fra sidste år, er tre af dem med igen i år. ”Det er et godt sted, og et dejligt sommerjob,” afslutter Nele Lohrum med et stort smil. 

Nationalparkguide: Jeg kan stille uret efter de første cyklende fra Aarhus

 

Fakta

Der er seks guider, og man kan møde dem på skift alle ugens syv dage i perioden lørdag 29. juni til søndag 11. august fra klokken 10-17.  De står på Kalø Slotsruin, Besøgscenter Øvre Strandkær i Mols Bjerge og på Vibæk Strand i Ebeltoft. Ved Kalø Slotsruin og Øvre Strandkær er der en guidet tur hver dag klokken 14.

 

Nationalparkguiderne er unge mennesker med en uddannelse inden for agrobiologi, geografi og skov & landskab.