Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Naturen rykker nærmere: 1.000 nye træer plantes i Aarhus

Af Freja Dumont

I de her uger pynter frosten på den ellers noget brune vinternatur.

Men aarhusianerne kan se frem til en grønnere kommune til foråret, når 1.000 nye træer er blevet plantet i grønne områder, parker og langs veje i hele Aarhus Kommune.

Det skriver Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

”Gode, grønne områder og byrum er vigtige i vores hverdag. Det er her, vi mødes, her vi er aktive, og her vi er sammen. Derfor arbejder vi hele tiden på at gøre hele vores kommune grønnere og trække naturen ind i midtbyen og oplandsbyerne.

Med de 1.000 nye træer vi er i gang med at plante, tager vi et vigtigt skridt mod målet om en grønnere kommune,” siger Nicolaj Bang, rådmand, Teknik og Miljø.

Lige nu er det kun frosten, der holder Teknik og Miljø fra at plante videre, men arbejdet fortsætter, så snart frosten igen slipper jorden.

Fra Mårslet til Lystrup

Alle aarhusianerne kan glæde sig til mere grønt. Træerne er fordelt over hele kommunen på 24 lokationer, som strækker sig fra Mårslet i syd over Harlev i vest og videre til Lystrup i nord.

Udover at være smukke spiller træerne også en vigtig rolle i fremtiden.

”Træer skaber skygge og læ, når det blæser, eller solen stråler. De optager regnvand og CO2, og det gør vores byrum endnu mere attraktive – særligt også i fremtiden, hvor vi ved, at klimaforandringerne vil give os mere ekstremt vejr,” siger Charlotte Ahrndt Jensen, projektleder, Teknik og Miljø.

Del artikel

Andre læser også