Anmeldelse af NEEM DELI: En rigtig god grund til at tage til Risskov og spise
På kanten af en rundkørsel ved Risskov Skole, nærmere bestemt Skolesvinget 1A, ligger NEEM DELI. Her er både en lille restaurant og takeaway. Begge var velbesøgt, da vi var forbi. Og det var der en rigtig god grund til; deres hjemmelavede asiatiske mad.
Det var i oktober 2017, at NEEM DELI åbnede i Risskov. Jeg har besøgt NEEM DELI et par gange før, men oplevelserne kunne langt fra stå mål med den, som jeg fik forleden. Tredje gang er som bekendt lykkens gang. Den relativt nye køkkenchef tog overraskende mange stik hjem den aften og var ret overbevisende med sin mad.
Menukortet
I København ville man sikkert kalde et menukort, som det NEEM DELI har, for stramt. Her er seks forretter, seks hovedretter og to desserter – eller kager. Dog kan et par af forretterne fås som hovedretter.
Asiatisk risotto?
NEEM DELI skriver selv, de laver asiatisk mad, og det gør de også. Men ikke kun. Vi bestilte en risotto, som jo oprindeligt stammer fra Italien. Det undrede os, hvad den lavede på menukortet på en asiatisk restaurant. Men vi fik at vide, at den var indisk. Nuvel.
Vores undren glemte vi, da en cremet (indisk) svamperisotto lavet på byggryn med champignon, marksvampe, østershatte og rødløg kom på bordet. Det blev serveret med gulerods- og pastinakchips og persillefrit.
Risene var efter bogen, og var ikke grødagtige. Tak for det! Perfektion er især en god ting, når vi taler risotto, som let bliver til grød, hvis kokkene ikke kan deres håndværk. En pæn stor portion med store, saftige svampe. Smagen var dog svag og klart aftenens svageste ret. Vi havde ventet markant mere smag her. Prisen var 65 kroner, hvilket var en fair pris.
Ualmindelig god fiskesuppe
Kinesisk fiskesuppe på laks, rejer, ingefær og kokos. Serveret med tigerrejer, laks, friske chili, grøn peber, rødløg, rødkål og hvidkål. Som tilbehør var der chili-majsbrød og saltet smør.
Suppen var cremet og med en smag, man skal lede længe efter. Jeg mindes ikke, at jeg har smagt en bedre asiatisk fiskesuppe før. Pris 65 kroner, hvilket gør, at suppen ryger direkte i kategorien “et fund til prisen”.
Vegetar-retter med valgfrit kød til
Vi bestilte tre hovedretter, velvidende at en per person var nok. Men grunden var, at vi ville teste dem. Til retterne var der almindelig sticky rice til, og alle var til en pris af 95 kroner.
Neem special Green Curry
Hjemmelavet autentisk Thai Green Curry lavet på koriander, lime, forårsløg, kokos og chili serveret med ærter, broccoli, cherrytomat, basilikum, frisk koriander og frisk chili. Vi valgte oksekød. Her fandt vi vinderen af hovedretterne, som jeg helt sikkert vil køre langt efter. Karryen var (selvfølgelig) også hjemmelavet, og den var ikke for spicy.
Neem special Panang Curry
Hjemmelavet Panang-karry af peanuts, kokos og lime. Serveres med rød paprika, ærter, sorte sesamfrø og kokosflager. En klassisk ret fra det thailandske køkken. Køkkenchefen anbefalede, vi valgte kylling til, så det gjorde vi.
Chow Mein
En kinesisk ret med stegte nudler (Chow Mein betyder stegte nudler på kinesisk). Her var den med spidskål, frisk koriander, paprika, lime, ærter og frisk chili. Tilsat special spicy sur/sød sauce. Kødet var pivmør svinekam (uden sværd). Den kan anbefales, og smagte fremragende. Chilien var moderat i smagen.
Hvad drikker man her?
Køkkenchefen foreslog rødvin til vores mad. Selv var jeg mere til en hvidvin, måske en Riesling. Men anbefalingen var en småtung rødvin fra Languedoc-Roussillon lavet på druen, Carignan. Tjeneren var meget fast i, at den passede bedst til maden (vel at mærke hovedretterne). Så den tog vi, plus en øl og et glas fransk hvidvin lavet på colombard til fiskesuppen.
Vinen smagte rigtig godt, men ikke til maden, så vi drak den mellem retterne. Til maden vandt hvidvinen og øllene klart.
Alt i alt var der (også) value for money på drikkevarerne hos NEEM DELI.
Betjeningen
På trods af flere børnefamilier i restauranten var der en særlig ro på restauranten. Her var rart at være, og livsbekræftende at der er gæster i alle aldre. Betjeningen var utrolig venlig, imødekommende og i den grad passioneret omkring den hjemmelavede mad. Køkkenchefen var snaksaglig og fortalte velsagtens alt omkring maden. Ingen tvivl om han vidste, hvad han talte om, og hvor bliver man glad i låget, når man møder så dedikerede mennesker, som tilfældet var her.
Dommen
- Forretterne var noget af det bedste asiatiske mad til prisen, jeg har smagt på de breddegrader. Fiskesuppen er i referenceklassen, og den vil jeg kører langt efter.
- Maden kom rygende varm ind. Også ved de borde, hvor der sad 10 personer.
- Priserne er nærmest uvirkelig lave og lammetæver samtlige streetfoodmarkeder med flere længder. En flaske udmærket vin koster her kun 150 kroner, og en specialøl koster 30 kroner. En hovedret og en øl koster 125 kroner. Det fås ikke billigere.
- For filan, hvor var det godt. Jeg har spist hos NEEM DELI to gange før, hvor oplevelsen var middelmådig. Det skal jeg love for den ikke er mere. Vi var helt oppe at ringe, og vi befinder os i toppen af skalaen. Helt i top. Er du til asiatisk mad og går op i prisen, så er det et must at besøge NEEM DELI.
Det er en anbefaling af de store, vi må af med, og til prisen var maden formidabel. Jeg forstår stadigvæk ikke, hvor meget god mad vi fik til den pris. Man bliver mere end almindelig mæt for 95 kroner – og det er af mad, som er hjemmelavet. Det er et fund. Så hvis du går efter god mad til små penge, er det umuligt at komme uden om NEEM DELI – også selvom de ligger lidt væk fra Aarhus C (ca. 3 km).
NEEM DELI
Skolesvinget 1a
8240 Risskov