Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kæmpe anerkendelse: Havnens Perle vinder hæderspris

Af Jonathan Sten Drivsholm
Peter Lerdrup foran sin perle på Havnen.
Peter Lerdrup foran sin perle på Havnen.

Havnens Perle har fået endnu en pris til samlingen.

Ingen ringere end De Brune Ridder lagde lidt over middag vejen forbi grillbaren for at overrække ejer Peter Lerdrup årets hæderspris ‘Den Brune Legende’.

“Jeg kan ikke få armene ned. Det er jo helt vildt. Jeg er stolt,” siger Peter Lerdrup til TV 2 Østjylland ovenpå afsløringen.

Fælles brun skæbne

De Brune Riddere uddeler hvert år to hovedpriser. Den eftertragtede ‘Danmarks Bedste Bøfsandwich’ og hædersprisen ‘Den Brune Legende’, som gives til en pionér, som i mange år har holdt den brune fane højt eller på anden vis gjort en formidabel indsats for udbredelsen af den jyske bøfsandwich med brun sovs.

Hvem er De Brune Riddere?
De Brune Riddere er en non-profit forening og dommerpanelet bag den årlige kåring af Danmarks Bedste Bøfsandwich samt uddelingen af hædersprisen, Den Brune Legende. De Brune Riddere har over 13.000 følgere på facebook, der har fulgt med siden det hele startede i 2012. Dommerpanelet har blandede baggrunde, men har blandt andet erfaring fra at dømme landets bedst smagende hotdogs, danske og internationale BBQ-konkurrencer, samt officielle sovse-sommeliers, blandt meget andet. Fælles for alle De Brune Riddere er en stor passion omkring den brune jyske version af den amerikanske burger, samt et helt elementært ønske om at kunne svare på spørgsmålet: Hvor får man Danmarks bedste bøfsandwich?

Kilde: debruneriddere.dk

“Havnens Perle i Aarhus og De Brune Riddere er for evigt forbundne af vores fælles brune skæbne, der startede tilbage i 2012, da vi uddelte prisen for Danmarks Bedste Bøfsandwich for allerførste gang.

Vi troppede op og overraskede Peter Lerdrup, der har Havnens Perle – og endte i de TV2’s landsdækkende Nyhederne samme aften. Derefter stak det helt af og har ikke ægte mistet momentum siden.

Siden dengang findes der næppe et sted i Danmark, der har solgt flere bøfsandwiches med brun sovs end Perlen, der har toppet 50.000 solgte i nogle år, hvilket i sig selv er en absurd tanke,” siger formand for De Brune Riddere, Lasse H. Görlitz, i et opslag på Facebook.

Havnens Perle har i år 60 års jubilæum. Grillbaren har eksisteret siden 1962, hvor den åbnede under navnet ‘Lerdrups Snackbar’.

I 2007, 2008 og 2009 blev stedet kåret til Aarhus’ bedste pølsevogn. Siden da har Havnens Perle vundet prisen for ‘Danmarks Bedste Bøfsandwich’ i både 2012 og 2014 og opnået kultstatus i Aarhus.

Del artikel

Andre læser også