ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop kåret: Danmarks bedste hospital ligger i Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Aarhus Universitetshospital
Foto: Aarhus Universitetshospital

Det er oftest ikke positivt, når der er anledning til at skulle en tur på hospitalet – ikke desto mindre er det virkelig betryggende at vide, at vi her i Aarhus har Danmarks bedste hospital.

For netop den kåring kunne Aarhus Universitetshospital i dag modtage af nyhedsavisen Dagens Medicin. Det oplyser Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

Hospitalet vinder på en kombination af høj faglighed, stærke samarbejdsevner og et blik for den enkelte patient.

Bedste hospital for 13. år i træk

For 13. år i træk kan Aarhus Universitetshospital kalde sig Danmarks bedste hospital efter offentliggørelsen af resultatet i konkurrencen om Danmarks Bedste Hospital.

Aarhus Universitetshospital har vundet i kategorien af universitetshospitaler, som omfatter de største hospitaler i Danmark.

I denne kategori bliver Aarhus Universitetshospital (AUH) nr. 1, Odense Universitetshospital nr. 2, Aalborg Universitetshospital nr. 3 og Rigshospitalet nr. 4.

Regionsrådsformand ønsker tillykke

Regionsrådsformand for Region Midtjylland, Anders Kühnau (S), er imponeret over, at AUH kan fastholde sin stærke førerposition.

”Det er så vigtigt for patienter og deres pårørende, at hospitalet bevarer og udvikler sin høje faglighed. Jeg er imponeret over hospitalets mange medarbejdere, der hver dag yder en kæmpe indsats.

Kåringen cementerer det, som vi allerede ved; at AUH er et universitetshospital i den absolutte verdensklasse,” siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Høj kvalitet og patienttilfredshed

Hospitalsledelsen på AUH er særdeles stolte over, at hospitalet er i stand til at fastholde titlen som Danmarks Bedste Hospital. Det vidner om det høje niveau i kvaliteten af patientbehandlingerne og den høje score i patienttilfredshed, som hospitalet gennem mange år har været kendt for.

”Det her er først og fremmest godt for vores patienter. For det viser, at vores medarbejdere er fagligt meget dygtige, utrolig dedikerede, eminente til at samarbejde om patientforløbene og hver dag arbejder hårdt og målrettet for at fastholde den høje kvalitet i behandlingen af patienterne,” siger hospitalsdirektør Poul Blaabjerg og fortsætter:

“Kåringen understreger, at vores medarbejdere har et helt særligt AUH-DNA, som vi senest har set komme til udtryk ved, at de har løst opgaver i et utroligt flot og tæt samarbejde, da vi omdannede hospitalet til et pandemihospital på grund af COVID-19.”

Behandlingskvalitet er vigtigst

AUH får ni 1. pladser blandt de 57 behandlinger og undersøgelser, som hospitalet er blevet vurderet på. Desuden får hospitalet en række af 2. pladser og 3. pladser.

Dagens Medicin har analyseret alle tilgængelige nationale data fra de seneste år om kvaliteten af behandlingerne på landets sygehuse.

I kåringen indgår også data fra Landsundersøgelsen for Patientoplevelser (LUP), hvor patienter over hele landet er blevet bedt om at svare på, hvor tilfredse de har været med deres besøg på hospitalet.

Men det er altovervejende kvaliteten af behandlingerne, der er afgørende for hvilket hospital, der bliver Danmarks bedste. Denne del vægter 90 procent, og patienttilfredsheden vægter 10 procent.

Bedst på 9 behandlingsområder
AUH har vundet 1. pladsen inden for følgende 9 behandlingsområder:

  • Pædiatrisk diabetes (behandling af diabetes hos børn)
  • Geriatrisk behandling (behandling af sygdomme hos ældre)
  • PCI (Perkutan Coronar Intervention: behandling, der kan fjerne forsnævringer i hjertets kranspulsårer, f.eks. en ballonudvidelse)
  • KAG (Koronararteriografi: undersøgelse af hjertets kranspulsåre)
  • Hoftealloplastik (indsættelse af kunstigt hofteled, kirurgisk behandling)
  • Livmoderhalskræft (kirurgisk behandling)
  • Lungekræft (kirurgisk behandling)
  • Nyrekræft (kirurgisk behandling)
  • Lever- og galdevejskræft (kirurgisk behandling)

Del artikel