Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Netop meldt ud: Smukfest præsenterer 3 nye navne

Af Freja Dumont

Hvis du vil opleve nogle af de allerstørste gennembrudsnavne på den danske musikscene lige nu, så er Smukfest 2024 stedet at tage hen.

Festivalen har nemlig netop meldt ud, at de tre toneangivende kunstnere Dopha, Guldimund og Zar Paulo netop er føjet til plakaten.

“Tre eminente danske artister kommer og øser musikalsk kærlighed ud over jeres skønne lyttelegemer til sommer. Det bliver melodisk magi, og vi glæder os,” skriver Smukfest på Facebook.

De tilslutter sig dermed programmet, der indtil videre tæller internationale stjerner som Sam Smith og Deep Purple.

Netop meldt ud: Smukfest præsenterer 3 nye navne

Aarhusiansk eufori

”Zar Paulo kan meget vel være Danmarks bedste livenavn lige nu” er ikke den eneste imponerende overskrift, den dansksprogede rock-pop-kvintet fra Aarhus har skabt denne sommer. 

Det unge band, bestående af fem venner fra Aarhus, har udelukkende modtaget fem- og seksstjernede anmeldelser for deres liveshows på de danske festivaler. 

Med Zar Paulo er du garanteret en oplevelse, der både byder på ekstraordinær scenepræstation, utroligt nærvær og lydlig tungeslasker af bandets fængende synth-pop-rock.

Der er en humor og en dybde i deres tekster som fx i ’Klap for Fædrelandet’, som man ikke kan undgå at blive draget af.

Netop meldt ud: Smukfest præsenterer 3 nye navne

Vinder af årets ‘Lytterhittet’ til P3 Guld 2023

Artistens navn fornægter sig ikke. Der er guld i munden på Asger Nordtorp Pedersen med kunstnernavnet Guldimund.

Storheden i de små observationer i hans tekster har ramt lyttere i hele landet direkte i hjertet og affødt priser og hæder. Senest vandt Guldimund ’Lytterhittet’ ved P3 Guld 2023.

Med et tekstunivers der på én og samme tid er simpelt og komplekst, fortæller Guldimund historier om hverdagslivet som nyforelsket og skilsmissefar.

Der er en detaljerigdom i linjerne, der både zoomer helt ind på pletter af suppe på et teaktræsbord og helt ud, når han ser sig selv om 30 år i sin partners øjne.

Med Guldimund kan du forvente at blive taget med ud og surfe på de følelsesmæssige oceaner af kærlighed, tab og selvopdagelse gennem genrefrigjorte numre skabt i et helt unikt lydunivers.

Netop meldt ud: Smukfest præsenterer 3 nye navne

Spændende og innovativ kraft på den danske musikscene

Den danske sanger og sangskriver Dopha har indtaget musikscenen med sit unikke, følsomme tekstunivers og sit smidige vokalarbejde.

Selvom musikken af anmelderne genrebetegnes som pop, er der varme hilsner fra både R&B og rockede og elektroniske elementer.

Dophas tekster reflekterer over livets kompleksiteter og nuancer. De rummer både sårbarhed, styrke og uendelig genkendelighed, når hun fx kommer ind på emner som overtænkning eller at lære at sige ‘whatever’.

Dopha formår at skabe musik, der er en rejse gennem følelsesmæssige landskaber, samtidig med at hun udfordrer konventionerne inden for genrer.

Med sit anmelderroste debutalbum “The Game” fra 2021 har Dopha ikke blot høstet priser og nomineringer, men også cementeret sin plads som en spændende og innovativ kraft på den danske musikscene.

Del artikel

Andre læser også