Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Njord Gin – kunst i glas og på vægge

Af Freja Dumont

Njord Gin Club og deres økologiske gin er igen at finde på NorthSide. Godt gemt blandt boderne mellem Blue Stage og Green Stage finder du baren i skuret. Der bliver i stor stil mixet og shaket forskellige variationer af drinks med deres egne Njord gin. Det er hyggeligt. Der er gjort noget ud af indretningen. Væggene er af træ, og der er pyntet op med urter og kunst på væggene. De små oaser med bænke og borde skaber en hyggelig stemning.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

Bartenderne er eksperter

Det er gode kræfter, der står bag baren. Alle har stor erfaring, er gode til at rådgive, og de kommer fra Aarhus, og sågar et par af Københavns bedste bartendere er med. De ved, hvad de taler om, og der er tænkt over sammensætningen. Der gås ikke med kompromis med noget hos Njord. Deres gin er lavet med omhu, og hver drink tager tid at lave.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

Et stort udvalg

Det største problem er at vælge. På kortet er der ikke færre end 13 forskellige drinks samt to forskellige punch til deling af mindst fire personer. Derudover er der klassisk gin og tonic. Du ser den ene spændende gin efter den anden blive serveret og får lyst til at smage alle sammen. Det er ren kunst. Priserne ligger mellem 75 og 110 kroner.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

Vi prøvede fire forskellige

Vi startede med Can it! til 100 kroner. Den bestod af Njord Slow Sloe, Pimm´s, citronsaft, sukkerlage, ginger beer. En sødere drink, dog med en kant fra slåen. Den var flot dekoreret med bær og citron. Uhm…

Derefter prøvede vi en mere klassisk cocktail. French 75 hed den og kostede 90 kroner. Den var med Njord United Natures, citronsaft, sukkerlage og champagne. Frisk og syrlig og forsvinder desværre hurtigere end Lucky Lukes skygge.

Så dragede vi til Det kolde nord. 100 kroner var prisen. Njord United Natures, kokos sirupp, Absint, brændte figner, ananasjuice, citron og vanilie is. Det var et show i sig selv med røg og damp. En sofistikeret Pina Colada vil vi kalde den.

Vi sluttede af med en gin og tonic med Njord Slow Sloe til 75 kroner. Et stort og velsmagende glas.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

Kunsten på væggene

Linda Baum er kunstneren bag dekorationerne på væggene. Hun har studeret kunst i Aarhus, men er nu bosat i Berlin, hvor hun har et værksted og har åbnet et firma med en partner. Hun har arbejdet på Njord-projektet i en måned ,og de sidste dage har hun stået i ginskuret 26 timer sammen med tre hjælpere for at få det hele på plads. Kunsten er holdt i en rød farve. Kontrasten til de grønne urter. Den store enebærbusk pryder væggen i den ene ende af skuret. I den anden ende er en lang arm indeholdende de elementer, der findes rundt i skuret nemlig korn, kartofler, vand, æbletræ og rødderne, der står dekorativt under urterne. Flot og gennemført. Når NorthSide17 slutter følger kunsten formentlig med Njord til deres nye destilleri i Aarhus.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

Der er ofte kø for at komme ind at smage de velskænkede gin. Det forstår vi godt! Ginnen er vanedannende, og jeg er slet ikke færdig med at smage på deres gin og håber at nå at smage dem alle. De var forrygende gode.

Njord Gin - kunst i glas og på vægge

 

Del artikel

Andre læser også