Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Åbner snart: Aarhus får ny bistro og bar i 3 etager

Af Jonathan Sten Drivsholm
Holdet bag Nomelle. Fra venstre; partner Tim Jensen, restaurantchef og partner Mads Holmgren, køkkenchef Rasmus Surland og partner Kim Søgaard.
Holdet bag Nomelle. Fra venstre; partner Tim Jensen, restaurantchef og partner Mads Holmgren, køkkenchef Rasmus Surland og partner Kim Søgaard.

Siden CANblau lukkede i december 2022, har de tre etager på Frederiksgade 29 i midtbyen stået tomme.

Men nu kommer der endelig nyt liv i lokalerne.

Den seneste tid er der blevet arbejdet på højtryk i bygningen, der har fået en overordentligt kærlig hånd, og som efterhånden er ved at være klar til fredag.

For her fyldes lokalerne igen med både sultne og tørstige gæster, når byens nye bistro og bar Nomelle har første åbningsdag på adressen.

Kompetente kræfter i køkkenet

Booker du bord til Nomelle mellem kl. 17.00 og 22.00, er det en bistro med nordisk præg, du tager plads hos.

Her bliver du præsenteret for et overskueligt menukort, hvor du kan vælge mellem favoritter som saltede kammuslinger, oksetatar, svampetoast og dansk økologisk ribeye – eller du kan lade køkkenet tage styringen ved at bede om sæsonmenuen.

Vælger du sidstnævnte, får du enten 3 eller 4 retter – til henholdsvis 395 og 475 kroner.

Åbner snart: Aarhus får ny bistro og bar i 3 etager

I netop køkkenet er det kompetente kræfter, der kommer til at styre slagets gang.

Efter at have arbejdet hos anerkendte restauranter som Gastromé og Atrium skal Rasmus Surland nu stå i spidsen for Nomelle, og ifølge den nyudnævnte køkkenchef skal Frederiksgade-bistroen udfylde et hul på den aarhusianske madscene.

“Jeg synes, Aarhus mangler et sted, hvor man får value for money i den prisklasse, vi kommer til at tilbyde,” siger Rasmus Surland og tilføjer:

“Vi har valgt at tage udgangspunkt i gode lokale råvarer fra lokale producenter, der deler værdier med os. Vi lægger vægt på bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi, så det kommer til at sætte rammerne for alt det, vi kommer til at servere.”

Helaftensoplevelse i vente

Du skal med andre ord ikke forvente en bistro i klassisk forstand. Hos Nomelle går man efter et mere raffineret udtryk.

“Med den baggrund og de evner Rasmus har, kan vi godt tillade os at hæve niveauet en smule. Men det bliver med fair priser på retter, som folk bliver mætte af at spise,” fastslår Tim Jensen, som er en del af ejerkredsen bag det nye sted.

Åbner snart: Aarhus får ny bistro og bar i 3 etager

Og selv når maden er spist, og klokken slår 22.00, er der ingen grund til at smutte. Faktisk vil Nomelle allerhelst have dig til at blive hængende – gerne til efter midnat.

“Vi vil skabe en helaftensoplevelse, så når man har fået desserten, behøver man ikke gå videre til et andet sted. Når køkkenet lukker, slår vi om og bliver til en bar med Frederiksgade-stemning.

Vi kommer ikke til at have et stort dansegulv, men vi bliver et sted, hvor kan man kan gå ind og nyde cocktails, der er kælet lidt ekstra for,” fortæller Tim Jensen videre.

Nomelle vil samtidig tilbyde en række specialøl på fad og et omfangsrigt vinkort, der især byder på guf for fans af franske vine.

Bistro- og barkonceptet kommer til at strække sig over de to nederste etager, mens den øverste er forbeholdt private selskaber og vinsmagninger, som Nomelle løbende vil invitere til.

Nyeste skud på stammen i Frederiksgade kommer til at have åbent alle ugens dage fra kl. 17.00.

Hvad: Nomelle Bistro & Bar åbner
Hvor: Frederiksgade 29 i Aarhus C
Hvornår: Fredag 1. marts 2024

Du kan læse mere om Nomelle lige her

Del artikel

Andre læser også