Nordisk Spisehus henter danske Michelin-succeser fra København til Aarhus

Nordisk Spisehus samler noget af det bedste indenfor dansk gastronomi, når restauranten åbner dørene til endnu et forrygende Michelin-tema. København huser nogle af verdens bedste kokke og restauranter, og vil de kommende måneder blive omdrejningspunktet for Nordisk Spisehus’ hyldest til restauranterne Kokkeriet, Studio, Søllerød Kro, Kadeau og Clou, som alle er unikke formidlere af tidens gastronomiske tendenser.
New Nordic bølgen
Den danske hovedstad er de seneste år kommet i den absolutte elite, når det kommer til kulinariske trends og teknikker, og ikke mindst det berømmede nordiske køkken. Fænomenet New Nordic Cuisine, som blandt andet blev lanceret af Claus Meyer, har branded København som en kulinarisk smeltedigel, hvor gourmet entusiaster fra hele verden valfarter til.
Nu kan gæsterne valfarte til Nordisk Spisehus i Aarhus, som hylder Københavns Michelin-restauranter, samspillet mellem mad og vin, de autentiske smage og de nordiske ingredienser. Resultatet er en gennemgribende kulinarisk sanseoplevelse, hvor Nordisk Spisehus viser det ypperste indenfor dansk gastronomi i form af en enkel og flot menu – særligt sammensat for at fremhæve det allerbedste i råvarerne og vinene.
København i storform
Nordisk Spisehus’ køkkenchefer, Kasper Pelle Christensen og Jakob Freitag, udtaler om København-temaet: ”Når det kommer til gastronomi og gourmet er København i rivende udvikling, og byen har aldrig før haft så mange Michelin-stjerner. Derfor tiltrækker den også de mest talentfulde kokke, som rejser til København fra hele verden for at blive inspireret og dygtiggøre sig. I samarbejde med de københavnske Michelin-restauranter præsenterer vi en menu sammensat af kvalitets-råvarer som kammusling, blæksprutte, pighvar og due.
De københavnske Michelin-restauranter
På Nordisk Spisehus er man stolte over at samarbejde med fem af landets bedste Michelin-restauranter. Clou og Studio har lige modtaget deres første Michelin-stjerne, mens Kadeau, Kokkeriet og Søllerød Kro cementerer deres stærke position og beholder deres stjerne fra tidligere år. Fem retter fra disse Michelin-restauranter bliver fortolket til dette København tema, og hertil sættes tre retter, som Nordisk Spisehus’ køkkenchefer har kreeret til at komplementere Michelin-retterne og skabe en unik rød tråd igennem menuen.
Europæisk vinmenu
Fælles for alle Michelin-restauranterne er at de alle lægger stor vægt på vinen og dens betydning for madens smag og udtryk. Derfor har Nordisk Spisehus’ sommelier, Ditte Susgaard, gjort sig følgende tanker om vinmenuen til København-temaet: ”Vinmenuen består udelukkende af europæiske vine, med en del klassiske valg såsom hvidvin fra Bourgogne, Sauvignon Blanc fra Loire og Chianti Classico fra Italien. Derudover vil der også være en dansk frugtvin repræsenteret fra Cold Hand Winery beliggende i Læsten ved Randers. Denne vin bliver serveret til osteretten sammen med en sent høstet vin fra Alsace og øl fra Møn Bryghus, så vi på den måde kan matche alle 3 oste-variationer” .
Nordisk Spisehus glæder sig til at forkæle både nye og tilbagevendende gæster med dansk mad i verdensklasse, når dørene åbner den 11. december til det nye Michelin-tema. Se evt. mere her:
Se lidt billeder af retterne her: