ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Norsminde Havn – en overset perle og så på en sommerdag

Af Line Ingwar Karlsen

En af de hyggeligste havne på Østkysten er Norsminde Havn. Her er en sjælden fred og ro. Der er, ofte, et pænt leben. Især når vejret er godt. En Kro, af de bedste, et fiskehus, et ishus, et galleri, en sluse og ikke mindst en sejlklub. Det er groft sagt, hvad der ligger på Norsminde Havn. Men naturen er smuk. Her er alt det, som gør den danske sommer til noget helt unikt.

 

Havnen og egnens stolthed

Norsminde Kro er uden tvivl det store trækplaster. Her er, næsten, altid åbent, og de formår om nogen at lave mad. Forleden var jeg forbi til en frokost. Det sker hver eneste sommer. Det blev til nogle forrygende gode retter, og lidt matchende vin til. Maden på Norsminde Kro fejler aldrig. Her er et bredt menukort, hvor der er fokus på smag og lokale råvarer. Vel at mærke gode, lokale råvarer.

Norsminde Kro ved Aarhus

Når en frokost lykkes til fulde

Menuen var på fire retter. Det er, måske, en af de større frokoster. Men det er jo sommer. Første ret er med hjertesalat med rimmet kammusling, teriyaki og rygeost med østersolie. Smuk sommerret, hvor kammuslingerne tog opmærksomheden.

Kammuslinger på Norsminde Kro

Næste ret var blåmuslinger, dog fra Limfjorden, med persille, toast og karse. Gudesmuk ret. Se den selv. Mellemretten var nye kartofler med løvstikke, røget hollandaise og silderogn. Igen enkel i stilen. Få råvarer, men hold op, hvor der var meget smag i retterne. Sidste ret var oksetatar, dijonnaise, sort peber og bronzefennikel. Intet overflødigt. Ikke noget sjusk. Gennemført smag af frisk kød. Intet støj. Bedste tatar i år. Længere er den ikke. Fire retter kostede 435 kroner, men det kan gøres meget billigere, hvis du ønsker det. Som eksempel koster kroens pariserbøf 155 kroner. Jeg har sagt det før, og siger det nu igen: Norsminde Kro er en helt fantastisk Kro.

Limfjordsmuslinger på Norsminde KroKartofelservering på Norsminde KroTataren uden så meget ævl - Norsminde KroFrokostvin på Norsminde KroLidt til kaffen på Norsminde Kro

Nystegte fiskefrikadeller

Fiskehuset har udendørsservering. Både under åben himmel og i telte som er slået op om sommeren. Ikke just en dårlig idé, med det danske sommervejr. Ishuset, imellem træerne, havde også åbent. Det er is, som vi alle kender. Isboden har kun åbent, når vejret er godt.

Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag

Vejret viste sig fra sin bedste side den dag, så jeg tog en tur rundt på havnen for at se, hvad der rørte sig. Det kom der de her billeder ud af:

Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag  Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdagNorsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag  Norsminde Havn - en overset perle og så på en sommerdag

Del artikel