Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Norsminde Kro: COVID-19 gør ondt, men gjorde også noget ved niveauet i positiv retning

Af Line Ingwar Karlsen

Restaurations- og hotelbranchen har ikke ligefrem været regeringens kæledægge under coronakrisen, tværtimod, så har de som branche fået hårde arbejdsbetingelser. 

 

Med et forsamlingsforbud på maksimum 10 personer har Norsminde Kro som mange andre oplevet at få ryddet ordrebøgerne som et lyn fra en klar himmel. Det har selvfølgelig medført et stort tab, men også tid til at tænke nyt. I stedet for at spare og sænke niveauet, så går de i den modsatte retning. De satser på bedre service og højere kvalitet. 

 

Det gik ellers så godt 

Kroen har, siden nøglen blev sat i døren efter COVID-19 nedlukningen, været stort set fuldt booket. Niveauet er højt, og kroen blev midt i krisen tildelt en plads i kategorien 4 stjernede hoteller. Brasseriet, som er restauranten, som har udsigt ud over havnen, har været spækket med gæster både til frokost og aften. Restaurant Prés, der ligger i kroens vinkælder, er Norsminde Kros gastronomiske flagskib. 

 

Kroens fyrtårn, Restaurant Prés, har været åben hele sommeren, selvom den normalt er lukket fra juli til september. 

 

Ingen kro uden værtskab

Kroen har oplevet et løft gastronomisk og servicemæssigt. Tonny Hansen har med enorm erfaring stemplet ind, og er startet som hotelchef med ansvar for alt service og gæstehåndteringen på kroen. 

 

Tonny Hansen har i perioden 2010-2014 været restaurantchef på Norsminde Kro og har siden været leder på Molskroen, Nordisk Spisehus, samt en afstikker hos Philipson Wine og Theis Vine. Tonny Hansen er uddannet sommelier og blandt branchens bedste. Daniel Smith er stadigvæk restaurantchef. Daniel Smith har været på kroen i en del år, dog med en afstikker til den tostjernede Michelin-restaurant, KOKS, på Færøerne, og var med den sæson, hvor KOKS gik fra 1 til 2 stjerner i Michelinguiden.

 

Det er klassiske dyder, klassiske vine og solide oplevelser, holdet satser på. “ Vi har rigtig mange gæster, og det er bare vigtigt, at folk føler sig velkommen på vor gamle hyggelige kro”, fortæller Tommy Hansen.

 

Opgradering i køkkenet 

Gastronomisk er der også sket noget positivt. Emil Nørreskov er kommet tilbage efter et par år i Aarhus. Emil Nørreskov har tidligere været tre år på Norsminde Kro tilbage fra 2012 til 2015, og kender kroen og dens dna. Emil Nørreskov er ansvarlig i brasseriet, der er kendt for deres kroklassikere og landmenu. For tiden står landmenuen på blandt andet stegt rokkevinge krebinet med løgsalat og karry-mousseline, lokale rødbeder med cremet lokal ost. Havtaske stegt på ben med syltet græskar. Braiserede figner i pastis med karamel icecream med videre. Det klassiske danske køkken hersker her. 

 

Restaurant Prés går all in

Køkkenet i Restaurant Prés styres nu af Alexander Madsen. Cv’et fejler absolut intet. Alexander Madsen har erfaring fra flere toprestauranter i København og omegn. Han har blandt andet været souschef gennem en længere periode for Jeppe Foldager, der i deres tid sammen vandt sølv i  Bocuse d’Or. Først på Søllerød Kro, dernæst på Alberto K, og senere på restaurant Kanalen. Alexander Madsen er et stort aktiv for kroen, da stilen hos Prés er klassisk gourmet på højt niveau, og det er netop det, Alexander Madsen er uddannet i. Det bliver spændende at se, hvor højt han kan løfte niveauet i kælderen.

 

Norsminde Kro: COVID-19 gør ondt, men gjorde også noget ved niveauet i positiv retning

 

Se mere om tilbud, pakker med videre her:

 

 

Norsminde Kro

Gl. Krovej 2
8300 Odder
Mail: norsminde@norsminde-kro.dk
Telefon: +45 86 93 24 44

Hjemmeside