Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

NorthSide-festen starter på Caminoen med kunst, mad, poesi og muligheden for at blive tatoveret

Af Pernille Søborg

Dørene til NorthSide 2016 åbner fredag kl. 13.00, men der er der allerede fuld gang i Caminoen – den årlige oplevelsesrute, der går fra Carl Blochs Gade og kobler NorthSide med midtbyen. Turen via Brabrandstien er den perfekte start på NorthSide, og i år har Kaospiloterne allieret sig med en lang række lokale kunstnere og institutioner, der i fællesskab har udviklet sjove, skæve, underlige og overraskende oplevelser til festivalgæsterne.

 

“Lost Pigeons”

Eksempelvis har Kunsthal Aarhus indgået et samarbejde med NorthSide og præsenterer på Caminoen et projekt af Pilvi Takala, der samtidig fungerer som en opvarmning til den finske kunstners første danske udstilling som åbner 22. juni i Kunsthal Aarhus. Udstillingen “Lost Pigeons” er udviklet i Gent, hvor Takala blev fascineret af det lokale samfund af duevenner og skabte en stribe plakater som annoncerede hver mistet due. Plakaterne er forbundne til et lydværk, en telefonsamtale mellem kunstneren og en ven som tilbyder indsigt i duesportens økonomi.

 

Pandekager på vejen

Derudover er der en bod med pandekager til de forbipasserende, og er man ikke til pandekager, så er der også en Larvebar, hvor man kan få serveret insekter til morgenmad. NGO’en Gro Selv bygger overskudshjem af overskudstræ, Skateducate og Smedjen fra Institut for X står bag en skate-konkurrence om lørdagen, så der er både mulighed for at lære at skate, men også at lære at strikke i Caminoens Strikkebar.

 

Fysikere fra Aarhus Universitet står klar med fysikshows, HAPS (Hele Aarhus’ Poetry Slam) byder poesi på Caminoen som de gør det på festivalpladsen, og det vil desuden være mulighed for at blive udsmykket med glitter, glimmer eller sågar en gratis tatovering, hvis man ikke følger sig helt festivalklar endnu.

 

Caminoen på Facebook: https://www.facebook.com/events/255955461432844/

Del artikel

Andre læser også