Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

NorthSide afslører sidste navne: Prisvindende rapper fuldender line-up

Af Freja Dumont
Foto: Alec Andreev // NorthSide
Foto: Alec Andreev // NorthSide

Muse, The Chemical Brothers, Anderson .Paak og Knxwledge aka superduoen NxWorries, Lukas Graham, The 1975, First Aid Kit, Sam Fender, Tobias Rahim, Nik & Jay, LP, Yemi Alade og Pusha T.

Det er bare nogle af de kunstnere, som årets gæster på NorthSide fra den 1. til 3. juni kan se frem til at opleve live, når portene i Eskelunden atter åbnes for tre dage i musikkens tegn.

I dag er de sidste fem navne føjet til programmet og blandt dem findes en af tidens mest innovative og anerkendte hiphopartister.

Spillede 6-stjernet Roskilde-koncert

Little Simz har haft kurs mod stjernerne, siden hun i 2013 i en alder af blot 19 år fik blåstemplet et af sine mixtapes af selveste Jay-Z.

Det er dog inden for de seneste år, at rygtet om Little Simz for alvor har ramt den brede offentlighed takket være albums som 2019’s GREY Area og ikke mindst albummet Sometimes I Might Be Introvert fra 2021, som hun sidste år vandt den prestigefulde Mercury Prize for.

Albummet høstede også store roser fra internationale medier som NME, Rolling Stone og Pitchfork foruden danske medier som GAFFA, Information og Soundvenue, og sammen med stjerner som Adele og Ed Sheeran var hun en af de mest nominerede artister til BRIT Awards 2022.

Sidste år fulgte Little Simz op med endnu et anmelderrost album i form af NO THANK YOU, som fik Soundvenue til at kalde hende en af ”vor tids stærkeste rappere”.

Hun blev i 2020 annonceret til NorthSide, men nåede aldrig at optræde grundet pandemien. Siden har hun gæstet Danmark med en 6-stjernet optræden på Roskilde Festival og endnu et storrost, udsolgt show i København i december sidste år.

“Vi har glædet os helt vildt til at kunne løfte sløret for Little Simz, som er en af de mest hyldede og anmelderroste internationale artister lige nu – og med god grund!

Hendes tekstskrivning er i en liga for sig, og kombineret med en dybt original tilgang til sin genre er hun godt i gang med at skrive et vigtigt stykke hiphophistorie,” udtaler Nikoline Skaarup, som er en del af bookinggruppen.

Fuld smæk på det elektroniske

I årets sidste musikpakke får Little Simz følgeskab af fire navne, som alle skal spille på scenen ELECTRA, der er dedikeret til elektronisk musik. Det drejer sig om den engelske house-artist Sam Divine, den Benin-fødte Afrohouse-DJ og producer AMÉMÉ, irske Disfreq og danske Buda.

Om årets fulde musikprogram fortæller Nikoline Skaarup:

“Vi er glade for at kunne præsentere et program, der virkelig kommer bredt omkring genrespektret. Fra britisk stadionrock og electronica-pionerer over amerikansk R&B og hiphop til nigeriansk afropop.

Det er et program, hvor vi igen er vendt tilbage til de internationale rødder og hovednavne, men hvor vi også præsenterer endnu flere spirende artister fra især det danske vækstlag, som jo er dér, vi skal finde morgendagens nye stjerner”

Det fulde lineup til NorthSide 2023 er:

ARY (NO)
Benjamin Hav & Familien
Blæst
Cavetown (UK)
eee gee
First Aid Kit (SE)
Folkeklubben
Gilli
Guldimund
JPEGMAFIA (US)
KALEO (IS)
Kevin Morby (US)
Kind mod Kind
Lamin
Little Simz (UK)
LP (US)
Lukas Graham
Madrugada (NO)
Muse (UK)
Nik & Jay
Nothing But Thieves (UK)
NxWorries feat. Anderson .Paak & Knxwledge (US) Phlake
Pil
PRISMA
Pusha T (US)
Sam Fender (UK)
Sko/Torp
The 1975 (UK)
The Chemical Brothers (UK) Tobias Rahim
White Lies (UK)
Yemi Alade (NG)
Zar PauloELECTRA
AMÉMÉ (BJ)
BLOND:ISH (CA)
Buda
Christian Nielsen
Claptone (DE)
Disfreq (UK)
DJ Cemetary & Poul Bones Dom Dolla (AU)
Henri Matisse
La Fleur (SE)
LF SYSTEM (UK)
Marten Hørger (DE) MEDUZA (IT)
Nicky Elisabeth (NL) Purple Disco Machine (DE) Sam Divine (UK) SCHAARUP

ECHO-scenen bliver overdækket

Når Little Simz indtager NorthSide fredag den 2. juni, bliver det på festivalens næststørste scene ECHO, som tidligere har fungeret som en udendørsscene lig hovedscenen ASTRA.

I år bliver det dog en noget anderledes oplevelse at tage til koncert på ECHO, som for første gang bliver overdækket. Det gigantiske telt fylder omkring en fodboldbane, står 24 meter højt, har plads til cirka 20.000 publikummer og kommer til at skabe en mere mørk og intim ramme om de store koncerter, hvilket festivalen oplever, at flere artister efterspørger.

“Vi ligger jo i en periode med lyse aftener, og mange store artister efterspørger spilletidspunkter i mørke af hensyn til at få fuld effekt af lysproduktionerne.

Vi har talt om at gøre det i flere år, men pandemien kom i vejen. Nu tager vi så endelig skridtet og skaber en fantastisk setting for ECHO- scenen, overdækket i ly for vejr og vind og med basis for nogle fantastiske intime koncertoplevelser – det ser vi enormt meget frem til,” udtaler festivalchef Brian Nielsen.

Billetter til NorthSide 2023 er i salg på northside.dk, hvor prisen stiger mandag den 3. april kl. 23.59.

Del artikel

Andre læser også