Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vandt Nybyggerne: Nu åbner par ny butik i Latinerkvarteret

Af Jonathan Sten Drivsholm

I godt 3 år har Ida Holm og Mads Taiki drevet Taishō og Seramikku, og nu har parret sat gang i et helt nyt projekt.

For nylig overtog de to iværksættere, der vandt TV 2-programmet Nybyggerne i 2019, lokalerne på adressen Volden 11 midt i Aarhus, hvor de inden længe åbner deres første fysiske butik.

“Det har hele tiden været vores drøm at åbne en butik en dag, og så flyttede vi til Aarhus for et halvt års tid siden, hvor vi har gået og kigget lidt på, om noget blev ledigt.

Vi fik lige pludselig muligheden for at overtage de her lokaler i Latinerkvarteret, og så tænkte vi, at nu giver vi det et skud,” fortæller Ida Holm til MigogAarhus.

Det helt rigtige sted

Med sejren i Nybyggerne vandt hun og Mads Taiki huset i Randers til en værdi af 2,6 millioner kroner, hvor parret boede, indtil de for godt et halvt år siden flyttede til Risskov.

Vandt Nybyggerne: Nu åbner par ny butik i Latinerkvarteret
Det er her på Volden 11, Ida Holm og Mads Taiki er i gang med at sætte en ny butik i stand (privatfoto)

Herfra har parret drevet Taishō og Seramikku, der sælger designplakater og japansk keramik, men fremover rykker de deres fælles arbejdsplads ned i lokalerne i Latinerkvarteret.

“Vi bor jo i Aarhus, men er slet ikke fra området. I virkeligheden er vi først lige ved at lære byen at kende, så vi måtte ud og forhøre os lidt om, hvor folk tænkte, vi ville passe godt ind.

Der var rigtig mange, der nævnte Latinerkvarteret, og vi synes selv, det er helt vildt hyggeligt at gå i det område.

Vi føler også, vi passer godt ind blandt alle de små nichebutikker, så jeg tror, vi har fundet det helt rigtige sted for os,” forklarer Ida Holm.

Nyt gør det selv-projekt

Har man fulgt Mads Taiki og Ida Holm i Nybyggerne, kan man allerede nu begynde at forestille sig butikkens indretning, for den kommer til at være i stil med huset i Randers.

“Alt, hvad vi laver, har en snert af Japan, så det vil vi prøve naturligt at forlænge i den her butik.

Det bliver med vores plakater og keramik, men kan også blive med japanske designbøger, rispapirlamper eller andre ting, vi synes passer ind i konceptet,” siger Ida Holm.

Vandt Nybyggerne: Nu åbner par ny butik i Latinerkvarteret
For 7 måneder siden blev Ida Holm og Mads Taiki forældre til Kai (privatfoto)

Efter at have arbejdet fra privaten i en årrække ser parret frem til at møde kunderne, fortæller Ida Holm:

“Nu har vi drevet webshop i 3 år og har aldrig rigtig set dem i øjnene, så det med at kunne rådgive face to face og møde dem, der køber hos os, glæder vi os helt vildt til.”

Parret drømmer om at åbne butikken på Volden 11 i starten af april, men inden da venter mange dages hårdt arbejde, for Ida Holm og Mads Taiki sætter selvfølgelig selv butikken i stand.

Butikkens navn er i øvrigt endnu ikke 100 procent fastlagt, men det bliver formentlig noget i retning af ‘Taishō | Seramikku – Japandi Concept Store’, oplyser Mads Taiki.

Del artikel

Andre læser også