ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Masser af genbrugsguld: Stor genbrugsbutik åbner midt i Aarhus

Af Freja Dumont
Foto: Blå Kors
Foto: Blå Kors

Med råt interiør og møbler lavet af genbrugsmaterialer slår Blå Kors snart dørene op til en helt ny 1.400 kvadratmeter genbrugsbutik i hjertet af Aarhus.

Butikken, som er en gammel postcentral, får adresse på Ankersgade 12 og åbner torsdag den 17. marts kl. 13 med klipning af en blå snor og festlig fejring, hvor de frivillige medarbejdere står klar til at tage imod kunder, som er på udkig efter et godt genbrugskøb.

Fra postcentral til genbrugsbutik

Tidligere har lokalerne fungeret som postcentral nær Aarhus Hovedbanegård, hvor der blev sorteret og omdelt breve og pakker til byens borgere.

Nu er det i stedet genbrugstøj og ting til hjemmet, der skal formidles videre til kunderne, der kommer forbi den 1.400 kvadratmeter store genbrugsbutik.

“Vi glæder os rigtig meget til at åbne en genbrugsbutik midt i Aarhus. Vores mission er at give kunderne en rigtig god oplevelse i de flotte, renoverede lokaler.

Derudover kan man både gøre noget godt for miljøet ved at handle bæredygtigt og ikke mindst støtte udsatte børn og voksne, som al vores overskud går til,” siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Masser af genbrugsguld: Stor genbrugsbutik åbner midt i Aarhus
Foto: Lotte Grarup.

Butik nummer to

Arbejdet med at gøre butikken klar til åbning har stået på gennem de seneste måneder, hvor Blå Kors sammen med ejendomsselskabet Olav de Linde, der ejer den historiske bygning, har renoveret de gamle lokaler ved brug af genbrugsmaterialer.

Den nye genbrugsbutik i Ankersgade er Blå Kors’ anden genbrugsbutik i Aarhus. I forvejen driver den sociale hjælpeorganisation også en butik på Paludan Müllers Vej i det nordlige Aarhus.

“Aarhus er Danmarks næststørste by, og vi ønsker at tilbyde alle danskere at handle bæredygtigt lokalt. Ved at åbne endnu en butik i Aarhus, kan vi nå ud til endnu flere kunder, der ønsker at handle genbrug og støtte udsatte i Danmark.

I Blå Kors Genbrug sælger vi genbrugsting og tøj af høj kvalitet til rimelige priser, og det er der stor efterspørgsel på.

Vores to butikker i Aahus er ikke konkurrenter, men kollegabutikker der supplerer hinanden med et bredt udbud af gode varer,” siger Anders Christensen, chef i Blå Kors Genbrug.

På landsplan driver Blå Kors 54 genbrugsbutikker, hvor al overskuddet går til at hjælpe blandt andet børn og unge, som vokser op i hjem med alkohol- og stofproblemer, hjemløse, ensomme og mennesker med misbrug.

Masser af genbrugsguld: Stor genbrugsbutik åbner midt i Aarhus
Foto: Lotte Grarup.

Kunder kan (måske) handle om aftenen

Som noget nyt håber man på med tiden at kunne holde aftenåbent et par gange om ugen i genbrugsbutikken i Ankersgade i Aarhus.

Det hele afhænger dog af, hvor mange frivillige, som har lyst til at engagere sig i butikken, fortæller Rikke Lykke Jensen, som er funktions- og områdeleder i Blå Kors Genbrug og som får det daglige ansvar for butikkens drift:

“Vi håber rigtig meget at kunne tiltrække både yngre og ældre frivillige til butikken. For eksempel studerende, som har lyst til at få frivilligt arbejde på CV’et og hjælpe til nogle timer om ugen eller seniorer, der trænger til at være en del af et frivilligt arbejdsfællesskab, hvor der er tid til hygge og gode snakke,” siger Rikke Lykke Jensen og fortsætter:

“I Odense har vi åbent om aftenen én gang om ugen, og det har kunderne taget godt imod, så vi håber, at nogle af de frivillige også har mod på at være i butikken om eftermiddagen og aftenen”.

Del artikel